DJECA U BOLNICI

Dva djeteta sinoć zaprimljena u KBC Zagreb: jedno udario auto na zebri, drugo se nagutalo dima u požaru

Teške ozljede zadobilo je dijete koje je udario auto, a ozljede drugog nisu poznate; uzrok nesreće brzina a uzrok požara nepoznat

Klinički bolnički centar Zagreb, Rebro

 Ranko Suvar/Cropix/Cropix

Dva djeteta u vrlo kratkom razmaku sinoć dovezena su vozilima Hitne pomoći u KBC Rebro nakon intervencija dežurnih službi na dvije lokacije. U jednom slučaju dijete je stradalo u prometnoj nesreći dok je prelazilo zebru i zadobilo je teške ozljede, dok se drugo nagutalo dima u vatrenoj stihiji koja je izbila u stanu u kojem se nalazilo toga trenutka s majkom.

Prva intervencija dežurnih službi jučer bila je oko 18.20 sati u Novom Zagrebu. Očevidom je utvrđeno da je 23-godišnja djevojka vozila Kiu zagrebačkih oznaka sjevernom kolničkom trakom Puškarićeve ulice. Dolaskom do raskrižja sa Ventilatorskom cestom nije se pješačkom prijelazu približavala sigurnosnom brzinom da može na vrijeme zaustaviti auto i propustiti pješake. Pa je u tom trenutku naletjela na maloljetno dijete koje je već stupilo na pješački prijelaz i koje je pritom teško ozlijedila. Protiv nje će biti podnesena odgovarajuća kaznena prijava.

Pet sati kasnije u Planinskoj ulici u Sesvetama nova drama. Na neutvrđen još uvijek način došlo je do izbijanja vatrene stihije oko 23.45 sati u stanu u vlasništvu 33-godišnjakinje i koju su vatrogasci vrlo brzo stavili pod kontrolu. Vatra je uništila kuhinju i dnevni boravak a ostale prostorije začadila. A kako se tijekom požara uz vlasnicu stana nalazilo i maloljetno dijete, ono je zbog udisanja dima prevezeno u bolnicu.

image

KBC Rebro, Hitni prijem

Ranko Suvar/Cropix/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. ožujak 2024 11:16