SVI ŽELE U NJEMAČKU

Doznali smo tko će od hrvatskih političara na EURO, evo kada stižu Plenković i Milanović, Jandroković dolazi s delegacijom!

Predsjednici Sabora, države i Vlade i ranije su odlazili na utakmice nogometnih prvenstava bodriti hrvatsku reprezentaciju

Premijer Plenković na utakmici osmine finala, Japan - Hrvatska u Kataru 2022. 

 Tom Dubravec/Cropix

Cijeli državni vrh bodrit će uživo hrvatske nogometaše na Europskom prvenstvu u Njemačkoj, ali nije još poznato na kojim će utakmicama biti.

Predsjednik Republike Zoran Milanović, potvrđeno nam je s Pantovčaka, sigurno će ići na jednu od utakmica, ali ne na ovu današnju sa Španjolskom u Berlinu.

Na današnjoj utakmici neće biti ni predsjednik Vlade Andrej Plenković, ali i on će, poručio je jučer, otići prvom slobodnom prilikom navijati za hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Plenković je danas u Švicarskoj na skupu o Ukrajini.

No, Hrvatska će ipak danas imati svoje političke predstavnike u Berlinu. Na poziv Hrvatskog nogometnog saveza i predsjednika Uefe Aleksandera Čeferina, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković s brojnom delegacijom nazočit će današnjoj utakmici prvog kola Europskog prvenstva između Hrvatske i Španjolske koja će se odigrati u 18 sati na Olympiastadionu u Berlinu.

Uz predsjednika Sabora, u izaslanstvu će biti i potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, potpredsjednik Vlade i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić, ministar turizma i sporta Tonči Glavina, državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Tomislav Družak i predstojnik Ureda predsjednika Hrvatskoga sabora Tomislav Šimičević. Zajedno s predsjednikom Sabora bit će i njegov mlađi sin.

Povijest navijanja

Jandroković je još jučer stigao u Njemačku i na poziv Hrvatske turističke zajednice otvorio izložbu fotografija hrvatskih krajolika, turističkih atrakcija i hrvatskih nogometaša pod nazivom "Doživi Hrvatsku" u Galeriji "Am Bollwerk" u Neuruppinu, bazi hrvatske nogometne reprezentacije. Potom će nazočiti manifestaciji u organizaciji Hrvatske turističke zajednice na kojoj će se na gradskom trgu u Neuruppinu predstaviti dio turističke i kulturne ponude hrvatskih županija.

Predsjednici Sabora, države i Vlade i ranije su odlazili na utakmice nogometnih prvenstava bodriti hrvatsku reprezentaciju. Plenković je, tako, na Svjetskom prvenstvu u Kataru navijao za Hrvatsku u osmini finala protiv Japana, kada je sa sobom poveo sina i dvoje ministara - tadašnju ministricu turizma i sporta Nikolinu Brnjac i ministra prometa Olega Butkovića.

Predsjednik Republike Zoran Milanović je pak u Kataru gledao utakmicu između Hrvatske i Belgije, a Plenković je bio i na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji kada je u polufinalu bodrio "vatrene" protiv Engleske.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković u Kataru je gledao polufinalnu utakmicu između Hrvatske i Argentine, kada je Hrvatska ponovno prošla u finale.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. lipanj 2024 21:16