ČETVRTI POROD

Djevojka (22) rodila u Gospiću pa je hitno prebacili u Zadar gdje je umrla, u pomoć liječnicima jurio i Milinović

Dr. Darko Milinović jekratko rekao da je porod vodila njegova kolegica, da je bio incident...

Rađaonica u zgradi Opce bolnice Gospic (arhiva)

 Jure Miskovic/Cropix

Ravnateljica gospićke Opće bolnice, Sandra Čubelić, za Jutarnji list potvrdila je kako je 22-godišnja rodilja iz njihove ustanove hitno prebačena u OB Zadar gdje je preminula.

- Preminuloj rodilji to je bio četvrti porod. Prilikom poroda došlo je do komplikacije u obliku obilnog krvarenja koje se nije moglo zaustaviti. Napravljena je hitna histerektomija, nadoknađivana krv i plazma - kaže dr. Čubelić i dodaje kako je nakon kratkotrajne stabilizacije žena u pratnji anesteziološkog tima hitno prebačena u OB Zadar.

- Sve smo dogovorili s kolegama u Zadru no na žalost i uz njihove napore rodilja je preminula - govori ravnateljica Čubelić.

Pojašnjava kako je riječ o rijetkoj komplikaciji koja se događa na jednom na pet tisuća poroda.

- Mogu reći da nije bilo nikakve pogreške u liječenju nego je riječ o neželjenom događaju, odnosno komplikaciji - navodi. U cijeloj tragediji, kaže Čubelić, novorođenče koje je još u bolnici zdravo je.

Inače, kako neslužbeno doznajemo, obitelj pokojne rodilje, nakon svega došla je u gospićku bolnicu gdje su prijetili ginekologu, bivšem ministru Darku Milinović. Kako doznajemo, nakon što su ustanovljene komplikacije, Milinović je došao pomoći kolegama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 22:55