OPREČNE IZJAVE

Dan nakon sukoba u vrhu Domovinskog pokreta: ‘Stvari su jasne, zna se tko je broj 1 u stranci!‘

Nakon burnog četvrtka, Radić i Penava uzeli su svojevrsni time-out od javnog polemiziranja o tome tko je u DP-u zapravo pravi gazda

Dužnosnici Domovinskog pokreta Ivan Penava, Damir Barna, Josip Dabro i Mario Radić 

 Goran Mehkek/Cropix

Nakon što su jučer predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava ("Predsjednik stranke je taj koji u svakoj stranci odlučuje što se radi") i njegov zamjenik Mario Radić ("Ja ću voditi razgovore s našim koalicijskim partnerima") u svojim javnim istupima davali oprečne izjave o tome tko će biti koordinator koji će u ime Domovinskog pokreta pregovarati s koalicijskim parterima i sa šefom Vlade i HDZ-a Andrejem Plenkovićem, danas nam se Radić i Penava nisu javljali na pozive i poruke.

Nakon burnog četvrtka očito su uzeli svojevrsni time-out od javnog polemiziranja o tome tko je u Domovinskom pokretu zapravo pravi gazda.

- Nije stranka ničije privatno vlasništvo, da je netko gazda. Ja nemam gazdu niti sam ga ikada imao. Ne živimo mi u robovlasničkom društvu. Iako su njihove izjave bile malo neusklađene, nema tu nikakve borbe između Ivana Penave i Marija Radića. Ali isto tako nema nikakve dileme tko predstavlja stranku. Tko je u ime Domovinskog pokreta potpisao koalicijski sporazum s predsjednikom HDZ-a? Ivan Penava. Tko po Statutu zastupa stranku? Predsjednik ili osoba koju predsjednik stranke za to ovlasti. Dakle, stvari su jasne. Predsjednik je broj jedan u stranci - kaže naš sugovornik iz vodstva Domovinskog pokreta.

Slično objašnjenje spora oko toga tko će biti koordinator, odnosno tko će u ime DP-a pregovarati s koalicijskim partnerima iz HDZ-a, u četvrtak nam je ponudio i glavni tajnik stranke Josip Dabro poručivši kako Penava kao predsjednik Domovinskog pokreta "prema stranačkom statutu predstavlja stranku".

- Dosta je šumova u komunikaciji. Treba uzeti u obzir činjenice da je Ivan Penava predsjednik stranke, da je Mario Radić zamjenik, da sam ja glavni tajnik i da se mi dogovaramo o nekakvim ciljevima i programima ... Predsjednik stranke po statutu Domovinskog pokreta predstavlja stranku - rekao nam je u četvrtak glavni tajnik Domovinskog pokreta Josip Dabro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. svibanj 2024 11:39