BURNO U ISTRI

Čelnik pulske podružnice IDS-a Daniel Deković najavio izlazak iz te stranke

Predsjednik IDS-a Dalibor Paus najavio je da će zatražiti od Dekovića da vrati mandat koji pripada toj stranci

Daniel Deković

 Dusko Marusic/Cropix

Nove turbulencije u IDS-u. Jučer su raspuštena predsjedništva stranačkih podružnica u Puli i Brtonigli, u kojima će biti postavljena privremena Povjerenstva zadužena za osiguranje kontinuiteta djelovanja stranačkih podružnica u narednom razdoblju do izbora novih predsjedništva. Dan nakon toga čelnik pulske podružnice Daniel Deković, ujedno i IDS-ov vijećnik u pulskom gradskom vijeću najavio je putem medija izlazak iz te stranke. Isto tako, kazao je da će ostati u gradskom vijeću kao nezavisni vijećnik.

No, s time se ne slaže predsjednik IDS-a Dalibor Paus koji je za odlazak iz stranke dojučerašnjeg predsjednika pulske podružnice, saznao iz medija. Najavio je da će zatražiti od Dekovića da vrati mandat koji pripada toj stranci koja je u pulskom gradskom vijeću u oporbi.

- Ne vidim zašto bi IDS ostao bez jednog gradskog vijećnika u Gradu Puli. Ukoliko je politički odgovoran, pogotovo kako sam sebe doživljava, je da vrati mandat. Ukoliko ne vrati mandat, vratit će ga sama stranka. Deković je došao na to mjesto kao zamjena za drugog vijećnika, kazao je danas predsjednik IDS-a.

Predsjedništvo IDS-a je odluku obrazložilo time da svaka stranačka podružnica ima veliku neovisnost i sukladno tome odgovornost da svi procesi funkcioniraju. Moraju se donositi najbolje odluke i provoditi nabolje politike u interesu stranke i građana. Zaključili su kako je od posljednjih lokalnih izbora bilo vidljivo da podružnica nije radila kako je trebala.

Istaknuli su potrebu da se stvari postave tako da svi zajedno ‘pušu u isti rog‘ puno aktivnije i žešće, pogotovo s obzirom na političku situaciju u Puli i gradonačelnikovu koaliciju s HDZ-om. Novoizabrano Povjerenstvo za Pulu zato ima važan zadatak kroz određeno vrijeme detektirati ključne ljude koji će vratiti povjerenje građana i pripremiti IDS za sljedeće izbore u gradu, što je apsolutni prioritet stranke. Pri tome će se voditi načelima supsidijarnost i transparentnost, koje će sigurno dati najbolji mogući rezultat.

Odluke o raspuštanju predsjedništva dvaju podružnica donijelo je Predsjedništvo stranke, koje se složilo oko predstavnika IDS-a koji će činiti privremena Povjerenstva podružnica. Članovi Povjerenstva za Pulu, na čelu s Glavnim tajnikom IDS-a Sašom Škrinjarom, su Robert Cvek, Elena Puh Belci, Diana Kukić Dasko i Aldo Skira. Članovi Povjerenstva za Brtoniglu su Vladimir Torbica, Igor Palčić, Ivana Ladavac, Elvis Martinović i Saša Škrinjar. Obje podružnice nastavit će s radom na politikama u interesu građana i svim aktivnostima od važnosti za stranku i svoje lokalne zajednice pod vodstvom privremenih Povjerenstava.

- U trenutnom političkom okruženju u Istri i Puli jedino IDS pokazuje političku dosljednost, uz potrebno znanje i sposobnost upravljanja. To se sada vidi pogotovo u Puli gdje je gradonačelnik Zoričić uveo čak HDZ u koaliciju, gradska uprava je nestabilna, a grad razvojno stoji. Odgovornost svake IDS-ove podružnice je velika, a pogotovo one pulske koja mora biti najbolja politička alternativa trenutnoj vlasti, jer je to u interesu građana“, poručio je Saša Škrinjar, Glavni tajnik IDS-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:48