90 DANA ZA ODLUKU

Čak deset ponuda za novi sustav naplate cestarine, a tunel kod Splita gradit će - Kinezi!

Najpovoljniju financijsku ponudu dala je zajednica gospodarskih subjekata iz Slovačke SkyToll i TollNet

Lučko

 Marko Todorov/Cropix

Čak deset ponuda pristiglo je na natječaj Hrvatskih autocesta za novi sustav naplate i nabave rezervne opreme. Ponude su otvorene danas u 13 sati, a procijenjena vrijednost nabave bila je 100 milijuna eura bez PDV-a.

Najpovoljniju financijsku ponudu dala je zajednica gospodarskih subjekata iz Slovačke SkyToll i TollNet u iznosu od 79.913.480,52 eura bez PDV-a.

Druga po redu je ponuda austrijske tvrtke Kapsch Traffic u vrijednosti 89,7 milijuna eura bez PDV-a. Treća po financijskoj vrijednosti je ponuda kineske kompanije CTFO Jeton Technology iz Kine u iznosu od 89,9 milijuna eura.

Među ponuditeljima su i tri hrvatske kompanije King ICT, Končar-Digital i Ericsson Nikola Tesla. Ponuda King ICT-a teška je 187,9 milijuna eura bez PDV-a, Končar-Digitala 96,8 milijuna eura bez PDV-a, a Ericssona 219,6 milijuna eura bez PDV-a.

Najskuplju ponudu predala je španjolska tvrtka SICE čija je vrijednost 244,4 milijuna eura bez PDV-a.

Prema pravilima nakon otvaranja ponuda, HAC ima 90 dana za donošenje odluke o odabiru.

Danas su pak Hrvatske ceste donijele odluku o odabiru ponude kineske kompanije China Road and Bridge Corporation za izgradnju tunela Kozjak na spojnoj cesti čvor Vučevica-čvor DC8. Njihova ponuda iznosi 74,6 milijuna eura.

Radi se o istoj kompaniji koja je izgradila Pelješki most.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 11:28