PO HITNOM POSTUPKU

Burundi: Ubojice hrvatske misionarke Lukrecije Mamić osuđeni na doživotni zatvor!

Ministarstvo pravosuđa je zadovoljno, dvojica mlađih muškaraca koje smo izveli pred sud osuđeni su na kaznu doživotnog zatvora, rekao je državni odvjetnik
 Glas koncila/Cropix

Dvojica Burundijaca starih 20 i 24 godine osuđeni su na doživotni zatvor zbog ubojstva hrvatske misionarke Lukrecije Mamić i talijanskog volontera u noći s nedjelje na ponedjeljak u Kirembi, oko 140 kilometara sjeverno od Bujumbure, pišu agencije.

"Ministarstvo pravosuđa je zadovoljno, dvojica mlađih muškaraca koje smo izveli pred sud osuđeni su na kaznu doživotnog zatvora", izjavio je državni odvjetnik Isidore Ntakarutimana.

Burundijci, uhićeni u ponedjeljak, osuđeni su za ubojstvo, razbojstvo, otmicu, nanošenje tjelesnih ozljeda, nezakonito posjedovanje oružja i zločinačko udruživanje. Suđenje je obavljeno po hitnom postupku na temelju nepobitnih dokaza, bez odvjetnika.

Lukrecija Mamić, redovnica Družbe sestara službenica milosrđa (Ancelle della Carita), ubijena je u napadu, a pljačkaši su poglavaricu samostana, sestru Carlu Brianzu iz Italije, odveli kao taoca zajedno s talijanskim volonterom Francescom Bazzanijem, kojega su također ubili, a sestri Carli izrezali su ruke. Sestra Carla uspjela je pobjeći ubojicama s lakšim ozlijedama.

Tijelo Lukrecije Mamić dovezeno u Split, ispraćaj u ponedjeljak na Lovrincu

Tijelo redovnice Lukrecije Mamić dovezeno je večeras u splitski Provincijalni samostan Družbe službenica milosrđa.

Posljednji ispraćaj sestre Lukrecije bit će u ponedjeljak, 5. prosinca, na splitskom gradskom groblju Lovrinac u 14,30 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. lipanj 2024 05:12