DOBRA REKLAMA

Britanci pišu hvalospjeve o hrvatskom gradu, zaljubljeni u atmosferu i glavnu atrakciju: ‘Samo dva i pol sata od Londona!‘

Glavne atrakcije Splita smještene su u samom centru, gdje uske mramorne ulice spajaju slikovite trgove prepune restorana

Ilustracija

 Ante Cizmic/Cropix

Ovaj prekrasni europski grad udaljen je od Ujedinjenog Kraljevstva svega 2,5 sata leta i u lipnju ima prosječnu temperaturu od 27 Celzijevih stupnjeva. Ovim riječima britanski portal Express mami svije čitatelje da posjete - Split.

Nastavljaju, zatim, sa statističkim podacima te ističu kako je Hrvatska prošle godine privukla gotovo 20 milijuna turista, a brojke pokazuju da ih je najviše odabralo Zagreb, Dubrovnik i Split.

Split možda nije razvikan poput Dubrovnika, no nudi slične znamenitosti, poput starog dijela grada s posebnom atmosferom, prepunog restorana i barova te luku iz koje se možete prevesti do brojnih dalmatinskih otoka.

Glavne atrakcije Splita smještene su u samom centru, gdje uske mramorne ulice spajaju slikovite trgove prepune restorana.

Peristil je središnje mjesto nevjerojatne Dioklecijanove palače uz koji je i katedrala Svetog Dujma iz 7. stoljeća s 57-metarskim zvonikom an kojeg se možete popeti. Istočno je šarena tržnica prepuna štandova koji prodaju sve: od voća i povrća do cvijeća i lokalnih proizvoda.

Južno je riva s nizovima živahnih barova smještenih ispod visokih palmi.

S druge strane nalazi se luka u obliku polumjeseca, puna brodova spremnih da odvedu putnike na obližnje otoke, uključujući Brač pun plaža i luksuzni Hvar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. lipanj 2024 05:12