ANKETA JUTARNJEG

Bračni par Raspudić razišao se s Mostom. Na čijoj ste strani?

‘S obzirom na to da se Miletić od mene javno ogradio, ne bi bilo vjerodostojno da nosim zajedničku listu‘, rekla je Selak Raspudić

Na fotografiji: Božo Petrov, Nikola Grmoja, Marija Selak Raspudić, Nino Raspudić i Marin Miletić
 

 Damjan Tadic/Cropix

Saborska zastupnica Marija Selak Raspudić potvrdila je u srijedu da je došlo do razilaženja s Mostom i poručila da će nastaviti djelovati kao nezavisna zastupnica, a kao nezavisni zastupnik djelovat će i Nino Raspudić.

„Do razilaženja nije došlo zbog liste za Europski parlament, predmet rasprave među nama bile su različite nesuglasice oko same kampanje i onoga što joj je prethodilo i koje, nažalost, unatoč zajedničkom pokušaju nismo uspjeli razriješiti”, rekla je Selak Raspudić na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru.

Dodala je da joj je ponuđeno da nosi listu za Europski parlament, a zbog činjenice da je na istoj listi izrazio želju biti i Marin Miletić odustala je od toga da nosi listu.

„S obzirom na to da se Miletić od mene javno ogradio smatrala sam da ne bi bilo vjerodostojno i da ne bi bilo primjereno da nosim zajedničku listu”, rekla je Selak Raspudić i najavila da će u Saboru djelovati kao nezavisna zastupnica.

Napomenula je i da je njezin suprug Nino Raspudić odbio biti na list za Europski parlament jer ne želi varati birače odlaskom u Bruxelles te da će i on djelovati kao nezavisan zastupnik.

Predsjednik Mosta Božo Petrov u srijedu je izrazio žaljenje zbog odlaska bračnog para Raspudić te istaknuo da im stranka nije postavljala nikakve uvjete vezano uz listu za Europski parlament i izrazio nadu u buduću suradnju s njima u Saboru.

"Htjeli smo da budu svi na listi (za Europski parlament), kolegica Selak Raspudić i kolega Raspudić odabrali su opciju da se ipak povuku, meni je zasta žao", izjavio je Petrov na konferenciji za novinare.

Mediji su objavili da je u Mostu došlo do svađe oko sastavljanja liste za EU izbore, koja je završila razilaženjem s Ninom Raspudićem, ali i njegovom suprugom, Marijom Selak Raspudić. Ona nije bila članica Mosta već izabrana na njihovoj listi i u saborskim klupama je djelovala kao nezavisna, dok je njezin suprug Nino bio član stranke.

Petrov je demantirao problem oko sastavljanja liste te naveo da je do razmirice između Selak Raspudić i Miletića došlo tijekom kampanje kada se on od nje javno ogradio pa se poslije ispričao. Odbacio je tezu da je stao na Miletićevu stranu poručivši da je na strani Mosta kao stranke.

"Nisam stao ni na jednu stranu, htio sam i nju i Nina, i Miletića, i Grmoju, i Troskota, ja sam ih htio sve na listi, ali oni to nisu mogli prihvatiti. To je njihov izbor, od strane Mosta nije bilo nikakvih uvjeta", rekao je Petrov.

Ne misli, kaže, da mu je pukla stranka, objašnjava da će kolege Raspudić djelovati samostalno te se nada suradnji u Saboru.

Pitamo vas: na čijoj ste strani u ovom sukobu? Glasajte u našoj anketi:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 08:52