KONOBA PRŠUT

Bizarna situacija ispred Kerumove konobe nakon dolaska policije: ‘Ne puštamo vas unutra‘

Podsjetimo, pet utjecajnih splitskih sudaca u subotu su besplatno jeli i pili kod Keruma u njegovoj konobi u Kaštelima
 Sasa Buric/Cropix

Policija je danas trebala obaviti provjere oko sporne zabave u konobi Željka Keruma, ali u Kaštelima, ispred konobe 'Pršut', došlo je do pomalo komične situacije.

N1 javlja da je policija muškarcu na ogradi konobe pokazala službene iskaznice, ali ljudi u objektu pokraj konobe nisu htjeli otvoriti vrata organima reda sve dok se novinari ne maknu.

Novinari nisu odustajali, a niti osobe u tom objektu, pa je odustala - policija. Vratili su se nakon pet minuta, no kako su novinari i dalje bili tamo, policajci su opet otišli.

image
Sasa Buric/Cropix
image
Sasa Buric/Cropix
image
Konoba Pršut kod Kaštel Štafilića u vlasništvu Željka Keruma.
Sasa Buric/Cropix

Podsjetimo, pet utjecajnih splitskih sudaca u subotu 23. siječnja su besplatno jeli i pili kod Željka Keruma u njegovoj konobi ‘Pršut‘ u Kaštelima.

Okupili su se kako bi proslavili rođendan bivšeg nogometaša Ivice Mornara.

Među okupljenima su bili Bruno Klein, predsjednik Županijskog suda u Splitu, Silvio Čović, predsjednik Upravnog suda u Splitu, Dinko Mešin, glasnogovornik Županijskog suda u Splitu, Miho Mratović, sudac Županijskog suda i Tomislav Zlodre, sudac Općinskog suda u Splitu.

Osim sudaca i domaćina, tu je bio i Ivica Mornar, bivši Hajdukov nogometaš, koji je slavio rođendan te još nekoliko uzvanika.

Vrhovni sud ih je pozvao da vode računa o mogućnosti neprimjerenog ponašanja.

- Suci moraju uvijek voditi računa o svom ponašanju u i izvan sudnice. Standardi primjerenosti i obveze sudaca u tom su smislu propisani Kodeksom sudačne etike i viši su nego kod osoba koje ne obnašaju sudačku dužnost - napomenuo je sudac Željko Pajalić, glasnogovornik Vrhovnog suda u priopćenju naslovljenom 'Neprimjereno ponašanja sudaca izvan sudnice' pa dodao:

- Pozivamo suce da skrupulozno i s posebnom pozornošću vode računa o svakoj situaciji u kojoj bi njihovo ponašanje moglo izgledati neprimjereno te da se vode načelima određenim u Kodesku sudačke etike.

image
Sasa Buric/Cropix
image
Sasa Buric/Cropix
image
Sasa Buric/Cropix
image
Sasa Buric/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 01:42