DETALJI STRAVE NA A1

Zna se tko su mladići koje je kombijem zgazio 22-godišnjak: ‘Preko njih je prešlo još vozila...‘

Istragu otežava to što su tijela poginulih osoba zbog udara osakaćena do neprepoznatljivosti, pa ih se ne može vizualno identificirati

Prometna na A1

 /Hak

Karlovačko Županijsko državno odvjetništvo je potvrdilo da su dva stradala muškarca na motociklu u jučerašnjoj prometnoj nesreći na autocesti A-1 državljani Nepala, jedan ima 26, a drugi 24 godine. Nakon što ih je u naletu oborio vozač bijelog kombija, na tijelo stradalnika naletjela su još dva osobna vozila, te su na mjestu podlegli ozljedama - najvažniji su to rezultati jučerašnjeg očevida na mjestu događaja, na autocesti A-1, oko pet kilometara dalje u smjeru juga nakon čvora Gospić.

Prema rezultatima očevida, koji je zamjenica županijske državne odvjetnice provela u suradnji s djelatnicima PU Ličko-senjske "prometna nesreća se dogodila na način da je oko 04.30 sati vozač kombi vozila upravljao vozilom hrvatskih registarskih oznaka desnom voznom trakom prema Splitu te je, iz za sada neutvrđenih razloga, dolaskom do 186. kilometra autoceste A1, prednjim dijelom kombi vozila udario u motocikl zadarskih registarskih oznaka koji se kretao ispred njega u istom smjeru i na kojem su bili vozač i putnik (državljani Nepala, 1997., 1999.)".

- U prometnoj nesreći smrtno su stradali vozač i putnik na motociklu, dok je vozač kombi vozila napustio mjesto nesreće. Očevidom je utvrđeno i da su zbog nemogućnosti izbjegavanja naleta, na tijelo smrtno stradale osobe naletjela još dva vozila koja su se potom zaustavila na kolniku - kažu u tužiteljstvu.

- Još uvijek je istraga u tijeku, ono što je bilo simptomatično u cijeloj priči, naime, osoba koja je vozila nesretni kombi, usmrtila je dvije osobe, vukla ih je stotinu metara. Nažalost, te su se osobe odbile od kombija i preko njih je prešlo još nekoliko vozila, zato i je bila tako tragična scena na mjestu događaja. Svi oni koji su došli u tom trenutku imali su jedan neugodan prizor", rekao je prilikom javljanja iz Gospića novinar HRT-a Hrvoje Matejčić.

Da je preko jednog stradalog Nepalca prešlo više automobila, potvrdila je zamjenica županijske državne odvjetnice.

U priopćenju ŽDO-a također stoji kako je vozač kombija pobjegao s mjesta nesreće, a njegov je identitet utvrđen poduzimanjem dodatnih izvida. Riječ je o 22-godišnjem hrvatskom državljaninu koji se, kako napominje njegov odvjetnik, javio još u četvrtak u 8.30 sati te je s policijskim službenicima dogovoren dolazak u njihove prostorije, što se i dogodilo oko 13 sati.

- To je mlad čovjek i bio je u strašnom šoku, objašnjava odvjetnik razloge bijega svojega branjenika s mjesta nesreće.

Po nalogu ŽDO-a obavljeno je uzimanje uzoraka njegove krvi i urina.

Prema priopćenju, 22-godišnjaka se "sumnjiči da je upravljao kombi vozilom koje je uzrokovalo prometnu nesreću“ u kojoj su smrtno stradale dvije osobe.

Naloženo je provođenje obdukcije smrtno stradalih sudionika prometne nesreće, a traju i "daljnji izvidi i dokazne radnje radi utvrđivanja svih okolnosti nastanka prometne nesreće".

Poginuli Nepalci su, neslužbeno doznaje HRT, radili za jednu građevinsku tvrtku u Ninu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 16:48