PROKOCKALA KARIJERU

Zaposlenica državne tvrtke godinu i pol dana ‘muzla‘ novac građana, prisvojila si je 67.500 kuna

Sumnja se da je osumnjičena kao zaposlenica državne tvrtke neovlašteno za sebe podizala novac sa štednih računa klijenata

Ilustracija

 Zeljko Puhovski/Cropix/Cropix

Domišljata 50-godišnja Podravka završila je na stupu srama jer je otkriveno da je kao zaposlenica državne tvrtke godinu i pol dala s tuđih bankovnih računa "muzla" novac građana.

Od srpnja 2020. pa do siječnja 2022. prisvojila si je 67.500 kuna i time prokockala karijeru. Naime, policajci PU koprivničko-križevačke su ju nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja kazneno prijavili za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju, ali i za krivotvorenje službene, odnosno, poslovne isprave.

- Sumnja se da je osumnjičena kao zaposlenica državne tvrtke neovlašteno za sebe podizala novac sa štednih računa klijenata te unijela neistinite podatke, ovjerila provedbu i potpisala vlasnike štednih računa na nalozima za isplatu i takve naloge uporabila kao istinite. Time je sebi pribavila protupravnu imovinsku korist od 67.500 kuna, a za koji iznos je oštetila samu tvrtku. Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja službene ili poslovne isprave protiv osumnjičene je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom - otkrivaju iz policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 22:29