POŽAR U MINISTARSTVU

Zapalio se ormar UPS-a u serverskoj sobi Ministarstva, zaštitar se nagutao dima i pružena mu je pomoć

Pričinjena šteta Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU još nije utvrđena, ali se pretpostavlja da je velika

Vatrogasna intervencija JVP Zagreb zbog požara u zgradi koju koristi Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije

 Maja Tomljenović/

U vatrenoj stihiji koja je kasno sinoć izbila u zgradi Croatia osiguranja na zagrebačkoj Miramarskoj cesti, a koju koristi Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, ozlijeđen je jedan zaštitar.

Točnije, u prizemlju zgrade oko 22.30 sati u ponedjeljak, u serverskoj prostoriji veličine oko 40m2 izgorio je ormar UPS-a veličine metar sa metar i visine dva metra u kojem su se, kažu iz zagrebačke policije, nalazili serveri i baterije. Zagrebački vatrogasci su vrlo brzo stigli na intervenciju i stavili situaciju pod kontorlu.

Tijekom požara se 47-godišnji zaposlenik zaštitarske tvrtke Eurolex nagutao dima koji je vrlo brzo ispunio sve katove zgrade te su mu djelatnici Hitne medicinske pomoći pružili liječničku pomoć.

U tijeku je policijski očevid kako bi se rasvjetlilo što je dovelo do iskričenja baterijskog napajanja zgrade i sustava.

Pričinjena materijalna šteta još nije poznata no s obzirom na komponente koje se u toj prostoriji inače nalaze, pretpostavlja se da je ista jako velika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:05