NESREĆA U DARUVARU

Vozila sedmero djece u autu, nijedno nije bilo vezano sigurnosnim pojasom, pa skrivila sudar

Jedno teško ozlijeđeno dijete prevezeno je u pakračku bolnicu, a teško je ozlijeđena i suvozačica iz drugog automobila

Ilustrativna fotografija

 Vlado Kos/CROPIX

Dvije osobe su teško, a više ih je lakše ozlijeđeno u prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju oko 18 sati u Gornjem Daruvaru. Prema neslužbenim informacijama, u nesreći su sudjelovala dva vozila, BMW daruvarskih registracija, kojim je upravljala žena koja je prevozila čak sedmero djece i Opel Astra kutinskih registracija, u kojoj se vozila obitelj - otac, majka i dvoje djece.

Mojportal.hr nazvao je načelnika Policijske postaje Daruvar, Dalibora Čajsu, koji im je potvrdio neslužbenu informaciju da se u vozilu daruvarskih registracija vozilo čak osmero ljudi.

Nisu imali ni sjedalice

- Žena (32) upravljala je vozilom daruvarskih registracija iz smjera Ivanovog Polja u smjeru Daruvara. S njom je u vozilu bilo sedmero djece rođenih između 2010. i 2022. godine, koji nisu imali sjedalice i nisu bili vezani. U velikom zavoju kod groblja, izgubila je kontrolu nad vozilom, zbog brzine koju nije prilagodila stanju kolnika, odnosno kiši.

Prešla je na suprotnu stranu i prednjim dijelom vozila udarila u prednji dio osobnog automobila kutinskih registracija kojim je upravljao 46-godišnji vozač. S njim su u vozilu bili supruga i dvoje djece u dobi od 14 i 11 godina koji su uredno bili vezani sigurnosnim pojasom - rekao je načelnik Čajsa dodajući kako je jedno od sedmero djece iz vozila daruvarskih registracija zadobilo teške tjelesne ozljede, a teško je ozlijeđena i suvozačica iz auta kutinskih registracija. Oni su vozilom Hitne medicinske pomoći prevezeni u pakračku bolnicu gdje im je pružena liječnička pomoć.

Djetetu slomljen lakat

Mojportal.hr doznaje kako je djetetu iz BMW-a slomljen lakat, a supruzi vozača Opel Astre puknula su tri rebra. Alkotest je pokazao kako ni vozačica BMW-a ni vozač Opel Astre nisu bili pod utjecajem alkohola.

- Protiv vozačice slijedi podnošenje kaznene prijave zbog izazivanja prometne nesreće. Osim toga, vozačka dozvola joj je istekla još 2018. godine - rekao je načelnik Dalibor Čajsa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 10:34