STRAŠNA NESREĆA

Vozač koji je usmrtio mladu rukometašicu (18) divljao po cesti: ‘Vozio je preblizu, pokušavao pretjecati...‘

Život je izgubila 18-godišnja rukometašica iz Sinja. Na gotovo istom mjestu nedavno su poginule dvije sestre

Maja Zorica; Ilustracija

 Cropix, HRS

Mlada rukometašica Maja Zorica (18), koja je nastupala za ŽARK Split, preminula je u subotu poslijepodne u splitskoj bolnici od posljedica teške prometne nesreće koju je izazvao pijani vozač.

Nesreća se dogodila u petak oko 18.35 sati u Prisoju kod Dicma. Policija je utvrdila da je 44-godišnji vozač upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola, te je njime prešao u suprotnu kolničku traku i udario u drugo osobno vozilo u kojem su bile tri ženske osobe.

"Utvrđeno je da je 44-godišnji vozač pod utjecajem alkohola upravljao osobnim vozilom i u jednom trenutku prešao na suprotni kolnički trak i udario u vozilo u kojem su bile tri ženske osobe. On je u bolnici, ima teške tjelesne ozljede", rekla je glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske Antonela Lolić.

Rukometašici iz Sinja bilo je tek 18 godina. Ostale dvije sudionice, a riječ je o maloljetnici i 25-godišnjakinji, zadobile su teške tjelesne ozlijede i nalaze se u bolnici.

"Druga pacijentica, godinu dana mlađa od nje, operirana je tijekom noći, a sada je u jedinici intenzivnog liječenja. Životno je ugrožena, ima teške ozljede", rekao je voditelj OHBP Split Josip Krnić za Dnevnik Nove TV.

Od tragično preminule rukometašice opraštaju se rukometni klubovi iz Sinja i Splita, kao i rukometni savez.

"Njezin plemeniti i snažni duh, pun životne radosti i ljubavi, zauvijek će ostati u našim srcima, mislima i molitvama. Anđele naš, počivaj u miru", napisao je ŽARK Split.

Pred kameru Dnevnika Nove TV stao je svjedok ponašanja vozača kojeg se sumnjiči za izazivanje ove tragedije.

"Vozio je preblizu mene i drugih sudionika. Pokušavao je pretjeći u situacijama daleko od preporučene, dakle puna crta, zavoji, izbacivao se cijelo vrijeme. Propustio sam ga iz razloga da ne sudjelujem ja u nesreći. Odmakao sam se, onda sam se vratio na cestu i nekih pet, šest kilometara dalje sam svjedočio prometnoj nesreći", prepričao je svjedok.

Na gotovo istom mjestu nedavno su život izgubile i dvije sestre. Mještani govore - ovo postaje cesta smrti.

"Neki dan je cura ostala bez noge, malo dalje je dobar prijatelj poginuo, malo dalje mu je brat poginuo, malo dalje mi je poginuo ujak", rekao je jedan mještanin.

Statistika je alarmantna. Na cestama Splitsko-dalmatinske županije prošle je godine smrtno stradalo 16 osoba, dok ove godine njih čak 23, izvijestio je reporter Dnevnika Nove TV Mario Jurič.

"Vozači trebaju biti svjesni da je auto ujedno i oružje. Možeš ubiti i sebe i druge, kad se sjedne za volan, treba malo razmisliti u glavi", dodao je mještanin.

Kako doznaje Dnevnik Nove TV, idući tjedan općina Dicmo organizira sastanak na temu poboljšanja sigurnosti ove dionice ceste.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 21:02