ŠTETA 100.00 EURA

Vlasnik Minta u šoku: ‘Ovo je veliki udarac, trebali smo otvoriti za par dana. Prijetnje? Nije ih bilo‘

Kaže kako nemaju nikakve sumnje o tome što se dogodilo, odnosno jesu li se zapalile instalacije ili je to nešto drugo

Požar u klubu Mint

 Ronald Gorsic/Cropix

Vlasnik kluba Mint Kristijan Babić u totalnom je šoku zbog svega. Dok s nevjericom promatra policijski očevid i s nestrpljenjem čeka rezultate istog kako bi konačno doznao uzrok buktinje koja mu je pričinila zasigurno preko stotinjak tisuća eura materijalne štete u nekoliko minuta, obratio se prisutnim novinarima na mjestu paleži.

- Još uvijek ne znamo kolika je šteta. Mene su obavijestili moji suradnici u zoru. Policija radi očevid, tek su sad krenuli. Potrajat će to cijeli dan. Drugih informacija nemam. Nemam sumnji nikakvih, teško je reći išta i bilo bi neozbiljno išta reći u ovome trenutku je li uzrok u instalacijama ili u nečem drugom. Klub je trebao biti otvoren kroz desetak dana. Nažalost, ovo je situacija koja nam se dogodila u samim finalnim pripremama za otvaranje. Ovo je jedan veliki udarac – rekao je Babić. Na upit o eventualnim prijetnjama, kaže da ih primao nije.

image

Buktinja u Mintu

- Prijetnje nismo nikakve dobivali. Nismo s nikim u sukobu niti u zavadi. Teško mi je prejudicirati išta. Ne znam o čemu se radi doista. Unutra je stanje jako oštećeno, dosta je izgorilo. Ući ćemo unutra i detaljno pregledati sve kad završi očevid te onda odlučiti kako to obnoviti. Klub je dosta velike površine i mislim da će šteta biti procijenjena na dosta veliki iznos. Sve je bilo pokriveno nadzornim kamerama i tu ćemo dobiti vjerojatno odgovore na pitanja. Postoji nekoliko potencijalnih mjesta na kojima se to moglo dogoditi. Ali još nije otkriveno - dodao je dalje Babić najavivši ujedno da će "otkazati naredne evente jer će biti potrebno neko vrijeme da to obnove."

image
Ronald Gorsic/CROPIX
image
Ronald Gorsic/CROPIX
image
Ronald Gorsic/CROPIX
image
Ronald Gorsic/Cropix
image
Ronald Gorsic/CROPIX
image
Ronald Gorsic/CROPIX

Je li to slučajnost i to baš pred samo otvorenje kluba? - uporni su novinari s pitanjima, međutim, Babić ponavlja da je "nezahvalno išta govoriti dok policija ne završi svoj posao".

Oglasila se i policija

Iz PU zagrebačke kažu da je požar izbio oko 3 sata ujutro u unutrašnjosti ugostiteljskog objekta koji nije poslovao i u njemu nije bilo osoba.

- Požar su ugasili vatrogasci. Tijekom požara nije bilo ugrožavanja druge imovine niti sigurnosti osoba. Materijalna šteta iznosi oko 100.000 eura - dodaju iz zagrebačke policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 10:52