KORISTI PRILIKU

UHIĆEN SERIJSKI KRADLJIVAC GOLFOVA Kristijan M. (32) ne može se suzdržati kad vidi ključeve u autu...

ZAGREB - Nepopravljivi Kristijan M. (32) iz Kašine jednostavno voli tuđe osobne automobile marke VW Golf. Najdraži su mu oni koje vlasnici na trenutak ostave nezaključane. I u tom trenutku uporni recidivist Kristijan, kad se nađe na pravom mjestu u pravo vrijeme, iskoristi priliku. Tako je i postao serijski kradljivac Golfova.

Uhićen je početkom tjedna nakon posljednje krađe Golfa sisačkih oznaka na zagrebačkoj Ulici grada Vukovara u večernjim satima nedjelje, a koju je odradio sa 14-godišnjim pomagačem. Te su večeri nešto prije 19 sati, kod Željezničkog muzeja uočili Golf IV koju je na trenutak ostavio otključan Sunjanin M.D. (23).

Vidjevši da su mu u limenom ljubimcu lopovi, Sunjanin ih je pokušao zaustaviti, ali su ga oni ipak uspjeli odgurnuti i pobjeći u nepoznatom smjeru.

Automobil studenta iz Sunje pronađen je parkiran u Soblincu, a na volanu su bili tragovi 32-godišnjeg Kristijana, kršitelja zakona do sad kazneno evidentiranog preko 50 puta zbog niza imovinskih djela.

Tijekom kriminalističke obrade, istražitelji su ga povezali i sa krađom Golfa od 17.ožujka u krugu poduzeća 'Gogo bus' na sesvetskoj Prepuštovečkoj ulici.

Za razliku od ove zadnje krađe koja ga je stajala uhićenja, tu prvu je odradio sam. Na Golf je namontirao nepripadajuće tablice koje je, također, prethodno ukrao. Vozilo je od tada uredno koristio, punio benzinom i uživao.

Nakon obrade, obojica lopova su kazneno prijavljena, samo što je taj, izrazito mišićavi 32-godišnjak predan u ruke pritvorskom nadzorniku dok je maloljetni lopov prijavljen redovnim putem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 22:55