POSRNULI KRADLJIVCI

Uhićen dvojac koji je pod okriljem noći orobljavao župne dvorove, stanove i crkve: U džepove su trpali sve što su stigli

Riječ je o muškarcima starima 42 i 29 godina koje je policija iz Vrpolja kazneno prijavila za ukupno devet krađa

Ilustrativna fotografija

 Damjan Tadic/Cropix/Cropix

Brodsko-posavska policija uhitila je dvojicu lopova koji su pod okriljem noći orobljavali župne dvorove, župne stanove i crkve.

Riječ je o muškarcima starima 42 i 29 godina koje je policija iz Vrpolja kazneno prijavila za ukupno devet krađa odrađenih na području Slavonskog Broda te Općina Oprisavci, Bebrina i Garčin.

Točnije, lopove se sumnjiči da su od 16. siječnja do 9. travnja 2023. godine, uglavnom u poslijepodnevnim satima i tijekom noći, osam puta provalili ulazna balkonska vrata i prozore na župnim stanovima, odnosno župnim dvorovima i crkvi, a u jednom su slučaju obili i ulazna vrata jednog ugostiteljskog objekta.

- Nakon toga su ulazili u unutrašnjost objekata i otuđivali novac, i to iznad 3000 eura te druge predmete poput dva komada nakita, dva muška sata, tri pozlaćene žlice, metalne kutije za skupljanje milodara. Uzeli su i dvije boce pića, jednu šteku cigareta, mobitel, novčanik s osobnim dokumentima i bankovnim karticama jednog župnika - kažu iz PU brodsko-posavske, koja je, bez stručne procjene, ocijenila da je počinjena materijalna šteta u vrijednosti većoj od 4000 eura.

Protiv posrnulih kradljivaca policija je u konačnici podnijela nadležnom brodskom tužiteljstvu posebno izvješće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 22:09