IGOR IZ ZAGREBA

Udarao konobara bocom po glavi, iživljavao se nad policajcima, a sad moli: ‘Kaznite me što blaže...‘

Općinski kazneni sud u Zagrebu ga je nepravomoćno osudio na dvije godine zatvora, otegotna okolnost je ranija osuđivanost

Igor Huseini na suđenju na Zupanijskom sudu u Zagrebu (arhivska fotografija)

 Damjan Tadic/Cropix

Prije sedam godina uvjeravao je suca da mu se, unatoč ranijoj osuđivanosti "treba pružiti šansa da pokaže da može bolje jer mu je dotadašnji boravak u zatvoru bila itekako dovoljna opomena". Sve su to bile, očito, samo puste riječi. Jer Igor Huseini (36), priučeni kuhar i konobar, ali daleko poznatiji u sustavu kao stari znanac policije i pravosuđa, zaradio je još jednu nepravomoćnu presudu.

Ovoga puta zbog derneka u gluho doba noći u centru metropole, točnije u Tkalčićevoj ulici gdje se sukobio s konobarom lokala ‘Bar 45‘ kojeg je tri puta udario pivskom bocom po glavi. A kako mu ni to nije bilo dovoljno, prestravljeni konobar je uspio pobjeći u kafić gdje se zaključao dok je Huseini je razbijao inventar na terasi.

Opirao se policajcima

Ali ni tada se nije zaustavio. Iživio se, naime, i nad policajcima koji su došli na intervenciju te ga spriječili u bijegu. Sustigli su ga u Matoševoj ulici, a kako se opirao, nad njim su uporabili sredstva prisile i stavili mu lisičine. Uhićenje mu nije sjelo pa je tijekom vožnje u policijskom vozilu navalio na policajce. Tijekom vožnje po Praškoj, a s ciljem da ih spriječi u obavljanju radnji, odlučio je sjedeći na stražnjem sjedalu vozila, udariti svojom glavom policajca pored u desno oko. Zatim ga je tijelom pritisnuo uz unutrašnju stranu vrata vozila kako bi ga po drugi puta udario glavom. I uspio je udarivši ga glavom u desno uho. Policajac je srećom zadobio lakše ozljede, a drugi njegov kolega je 36-godišnjaka uspio smiriti da prestane s nasrtajima.

Kad se otrijeznio, Huseini je zaradio tri kaznene prijave - za oštećenje tuđe stvari, pokušaj nanošenja teških tjelesnih ozljeda te prisilu prema službenoj osobi. Općinski kazneni sud u Zagrebu ga je, stoga, ovih dana osudio na dvije godine zatvora i u tu će mu kaznu biti uračunato posljednjih pola godine provedenih iza rešetaka. Ujedno mora obeštetiti i ugostitelja sa 600 eura, ali je zato oslobođen plaćanja sudskih troškova.

Iskazao žaljenje

U sudnici se posuo pepelom. Pokajao se i iskazao žaljenje.

- Kriv jesam i dodao bih da je do svega toga došlo zbog moje alkoholiziranosti te zgode. Molim sud da me što blaže kazni – zavapio je opet Huseini u sudnici.

Za sud je tu noć sredinom lanjskog svibnja postupao s izravnom namjerom, a kao olakotne okolnosti uzeto mu je u obzir njegovo priznanje, kajanje i žaljenje te činjenica da je bio pod znatnim utjecajem alkohola. Otegotna mu je, pak, njegova ranija višestruka osuđivanost od kojih prednjače nanošenja teških tjelesnih ozljeda.

Kako smo već ranije pisali, Huseini se svojedobno bio iživio nad djevojkom u stanu u kojem su živjeli. Nju je ozlijedio te ju grizao i prijetio joj nožem, inventar stana je bio oštetio i pritom nije mario što je ona bila, prema vlastitim tvrdnjama, u to vrijeme trudna. I na tom suđenju mu je uteg bila njegova ranija osuđivanost odnosno nanošenje teških tjelesnih ozljeda od kojih je jedan događaj završio i sa smrtnim ishodom.

Naime, u veljači 2008. u Sesvetama je brutalno pretukao M.B. (42), koji je zbog slomljene lubanje i nagnječenja mozga pet dana kasnije umro u bolnici. A povod obračunu s krvavim posljedicama bio je taj što se M.B. u prolazu umiješao u svađu Huseinija i njegove djevojke. Na kraju je zbog tog nedjela osuđen bio pravomoćno osuđen na osam i pol godina zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 20:37