RAZBOJSTVO

U Splitu opljačkana kladionica, policija traži brata Filipa Zavadlava: ‘Prolaznici su se prepali i skrivali u kafiće‘

Zavadlav je skočio preko pulta te od djelatnice kladionice tražio da otvorio sef. Ona je aktivirala alarm te zatim pobjegla, međutim ovaj ju je ipak stigao

Stanislav Zavadlav

 Vojko Basic/Cropix

Djelatnici Policijske uprave splitsko-dalmatinske tragaju za osobom koja je u ponedjeljak oko 9 sati u Velebitskoj ulici u Splitu uz prijetnju oružjem iz kladionice ukrala novac, piše Dalmacija Danas.

Dalmacija Danas piše da je neslužbeno doznala da se radi o Stanislavu Zavadlavu, mlađem bratu Filipa Zavadlava.

Osumnjičeni je u objekt ušao neposredno nakon otvaranja te uz prijetnju oružjem od djelatnice zatražio novac. Nakon pokušaja bijega, ona mu je ipak predala iznos od par stotina eura. Osumnjičeni je nakon toga pobjegao u nepoznatom smjeru.

Dalmacija Danas piše da je osumnjičeni skočio preko pulta, prijetio djelatnici te od nje zatražio da otvori sef. Ona se brzo snašla i pritisnula gumb za pomoć. Iskoristila je potom pljačkaševu nepažnju i izašla iz kladionice.

Bježeći od pljačkaša, nazvala je šefa, koji je kontaktirao policiju čim je čuo alarm koji je djelatnica aktivirala. Osumnjičeni je, međutim, sustigao djelatnicu te je prisilio da mu preda novac iz sefa.

Osumnjičeni je iz kladionice navodno odnio manji iznos novca.

Djelatnica kladionice tijekom pljačke nije zadobila nikakve ozljede.

Svjedoci koji su se našli na mjestu jutarnje pljačke kažu da je bilo strahovito. "Muškarac s puškom hvata ženu i tako trče u krug. Teški CSI u Splitu, a heroina je ispala jedino žrtva pljačke. Prolaznici su se prepali i skrivali u obližnje kafiće i trgovine, kukavice. Panika je zavladala, ali tužno mi je bilo vidjeti kako su na šokantni prizor svi okrenuli glavu i pobjegli. Što onda možemo očekivati u večernjim satima kada se ovo događa usred bijela dana?", rekla je jedna svjedokinja za Dalmacija Danas.

Policija istražuje pljačku kladionice u Velebitskoj ulici u Splitu.

Policija je Stanislava Zavadlava uhitila jer je u 2021. WC-u u automat klubu u Ulici Domovinskog rata u Splitu ostavio špricu koju je koristio za uzimanje heroina.

Stanislav Zavadlav uhićen je i 2020. godine. Tada se sumnjalo da je 72-godišnjaku koji je zbog pretrpljenog srčanog udara ležao na cesti, a kasnije preminuo, ukrao poluautomatsku pušku.

Podsjetimo, Filip Zavadlav je u listopadu 2023. na ponovljenom suđenju osuđen na 40 godina zatvora zbog ubojstva Jurice Torlaka, Marina Bobana i Marina Ožića Paića koje je izrešetao 11. siječnja 2020. godine u centru Splita.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 23:45