TRAGIČNA SUDBINA

Tko je muškarac koji je nakon uhićenja umro u splitskoj policiji: ‘Inače nije bio konfliktan...‘

Građani su upozoravali na njegovo stanje, pokušavali mu pomoći, ali on je svaku pomoć odbijao

Zgrada II policijske postaje u Splitu

 Vladimir Dugandzic/Cropix

Sinoć je u sobi za zadržavanje u Drugoj policijskoj postaji u Splitu preminuo 52-godišnji muškarac, prema kojem su policijski službenici postupali zbog narušavanja javnog reda i mira, piše Slobodna Dalmacija.

- Prije privođenja u policiju odveden je u bolnicu radi pregleda, nije zadržan na liječenju, te je doveden u službene prostorije za zadržavanje radi otrježnjenja, zbog stanja alkoholiziranosti i potom provođenja istraživanja - kazala nam je Željka Radošević, službenica za informiranje PU splitsko-dalmatinske.

- Policijski službenici su pratili 52-godišnjaka u prostoriji za zadržavanje i uočili da u jednom trenutku nije kontaktan te je pozvana ekipa hitne pomoći, koja je utvrdila njegovu smrt bez tragova ozljeđivanja.

O događaju je obaviještena zamjenica ŽDO-a te je naložen očevid i medicinska obdukcija te je tijelo prevezeno na Odjel patologije.

Očevidom nije utvrđena nasilna smrt - obavijestili su nas iz policije.

Muškarac je bio priveden na Badnjak u jutarnjim satima, jer je ispred prodavaonice na Lovačkom putu na Dragovodama u alkoholiziranom stanju narušavao javni red i mir.

Kako neslužbeno doznajemo, riječ je o splitskom beskućniku koji je u posljednje vrijeme boravio na Pazaru.

Građani su upozoravali na njegovo stanje, javljali su se i redakciji Slobodne Dalmacije, pokušavali mu pomoći, ali nam je više puta iz nekoliko izvora rečeno da je odbijao bilo kakvu pomoć nadležnih udruga.

Više puta je boravio u pritvoru te je dobro poznat policiji. Bez obzira na to, inače nije bio konfliktan, ali nije prihvaćao pomoć.

Poslali smo upit i splitskom Kliničkom bolničkom centru budući da je istoga dana kod njih zaprimljen i otpušten u alkoholiziranom stanju. Zanimalo nas je zašto je otpušten iz bolnice, te je li bilo regularno ne zadržati ga u očigledno lošem stanju, ako je nedugo nakon toga umro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 21:11