NA UDARU SLUŽBI

Tajna bunkera ispod tora za ovce: Policija posjetila starog znanca, a pas Arwen počeo je njušiti...

Pronašli su skrivene podzemne prostorije i oduzeli 1,3 tone duhana i opremu za obradu

Otvor ispod betonske ploče

 Carinska Uprava/

Bunker ispod tora za ovce na jednom imanju na širem bjelovarskom području krio je veliku tajnu sve dok na njega nije kročila carinska "neman" - točnije službeni pas za detekciju duhana Arwen. Naime, stari policijski i carinski znanac koji već dugi period prtlja nezakonito s duhanskim proizvodima ovoga puta se na udaru službi našao posljednji puta 27. listopada i tom su prilikom u pretresu skrivene podzemne prostorije pronašli i od njega oduzeli 1,3 tone duhana i opremu za obradu.

- Prilikom pretrage gospodarskog objekta, u skrivenoj podzemnoj prostoriji u koju se ulazi ispod betonske ploče pronađeno je 11 kartonskih kutija sa 1.208,20 kg duhana u listu, 8 PVC vreća sa 71,30 kg sitno rezanog duhana, dvije električne rezalice za usitnjavanje duhana, 23 noža za električne rezalice i električna vaga. Za pronađene duhanske proizvode osumnjičeni ne posjeduje dokumentaciju o porijeklu - otkrivaju iz Carinske uprave čija je varaždinska mobilna jedinica protiv osumnjičenog podnijela kaznenu prijavu zbog nedozvoljene trgovine Općinskom državnom odvjetništvu.

No tu za njega muke ne prestaju. Jer će se njime baviti i carinski ured kojem je podnesen zahtjev za naplatu 146.054 eura trošarinskog duga.

image

Podzemna prostorija

Carinska Uprava/
image

Noževi za rezalicu

Carinska Uprava/
image

Otvor u toru

Carinska Uprava/
image

Podzemna prostorija

Carinska Uprava/
image

Betonska ploča u toru

Carinska Uprava/
image

Tor za ovce

Carinska Uprava/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 16:01