VARALICA IZ OGLASA

Serijski prevarant iz Zagreba puna dva mjeseca pratio oglase, građane nasanjkao za više od 16.000 eura! Evo kako je operirao...

Zbog 12 prevara teških 16.500 eura pritvoren je 35-godišnjak koji je protekla tri mjeseca varao od Zagreba do Bjelovara i Karlovca

ilustracija

 /Profimedia

Zagrebački policajci stali su na kraj 35-godišnjem serijskom prevarantu koji je puna dva mjeseca živio na teret nasamarenih građana. Sukus kriminalističkog istraživanja je prijava za 12 prevara koja je vješto odradio između 18. veljače i 28. travnja ove godine u Zagrebu, Hrašću Turopoljskom, Novakima, Bjelovaru, Karlovcu, Samoboru, Orlu i Gradiću.

Istražitelji sumnjaju da je dotični imao za cilj se nepripadno materijalno okoristiti. Uglavnom je postupao na isti način gledajući svijet objavljenih oglasa. Oglašivačima koji su prodavali razne stvari javljao se prvi te im neistinito predočavao kako želi kupiti odabrani predmet ili, pak, ga iznajmiti.

- Potom je navedene predmete zadržao za sebe bez da im je za njih predao novac, kao i da je neke od predmeta prodao drugima svjestan da nisu njegovo vlasništvo. Osnovano se sumnja i da je jednoj žrtvi predočio da joj za 400 eura predaje originalni mobilni telefon, svjestan kako navedeno ne odgovara istini, pa je novac zadržao za sebe, kao i da je unajmio osobno vozilo vrijedno 6000 eura bez stvarne namjere da ga vrati u roku od devet dana - kažu iz zagrebačkog tužiteljstva otkrivajući i da je automobil potom, brže bolje prodao drugoj osobi za 700 eura. Ali to nije bilo sve nego je i poznanika ‘zavaljao‘ rekavši mu da ima kupca, pak, za njegov auto. I auto je doista prodao za 500 eura, međutim, novac od prodaje je zadržao za sebe.

Ukupna šteta koju je pričinio nasamarenim osobama iznosi oko 16.507 eura. A nakon što je ispitan u tužiteljstvu, sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu mu je odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. svibanj 2024 18:32