HOROR U SLAVONIJI

Procurila uznemirujuća snimka nesreće u Novoj Gradiški: ‘Prestigni kamion! Ne, ne, neee!‘

Ma da se i zabijemo, boli nas ku***, kažu. 17-godišnji vozač je teško ozlijeđen, 16-godišnjak lakše
 PU brodsko posavska, Radio Nova Gradiška

U stravičnoj prometnoj nesreći koja se dogodila noćas u 2.35 sati u Novoj Gradiški sudjelovalo je dvoje maloljetnika. Obojica su ozlijeđena, ali će se stariji od njih, 17-godišnjak, suočiti i s kaznenom prijavom za obijesnu vožnju u cestovnom prometu nakon što se oporavi od posljedica ozljeđivanja u novogradiškoj bolnici.

Provedenim očevidom na mjestu događaja djelatnici PU brodsko-posavske su utvrdili da je 17-godišnjak vozio automobil prije stjecanja prava na upravljanje te da nije bio vezan zaštitnim sigurnosnim pojasom.

Dolaskom do križanja Ulica Josipa Jurja Štrosmajera, Jurja Haulika i Maksimilijana Benkovića, zbog neprilagođene brzine u kočenju i zanošenju preko prometnog otoka, sletio je na kolnik Ulice Slavonskih graničara, gdje je autom udario u betonski stup.

image
PU brodsko-posavska

Od siline naleta, 17-godišnjak je zadobio teške ozljede, a njegov 16-godišnji suputnik lakše, a obojica su se odmah našla u optužnom prijedlogu policije. Naime, nesavjesni 17-godišnjak je zbog kršenja Zakona o sigurnosti prometa na cestama prekršajno prijavljen, a lišo neće proći ni suputnik jer isti u vrijeme vožnje nije bio vezan sigurnosnim pojasom.

Osim toga, nakon dodatno prikupljenih saznanja i kriminalističkog istraživanja, policijski službenici su protiv 17-godišnjaka podnijeli brodskom tužiteljstvu kaznenu prijavu zbog obijesne vožnje u cestovnom prometu.

Radio Nova Gradiška objavio je i video koji je nastao u trenutku nesreće.

- E ajde prestigni onaj kamion.

- Hoćeš?

- Ma da se i zabijemo, boli nas ku***, govore dvojica u automobilu.

Nakon toga, vozač dodaje gas, dok u automobilu trešti glasna narodnjačka glazba te prestiže kamion. Nakon par trenutaka, vozač izgubi kontrolu nad vozilom, dvojac viče ‘ne, ne, ne, ne‘, nakon čega se zabijaju u stup.

Niže možete pogledati video, ali upozoravamo da je uznemirujuć.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 13:50