ŽALBA NA ODLUKU

Presuda dvojici zagrebačkih dilera, koji su uhvaćeni s hrpom droge, razljutila tužitelje: ‘Ma to je premala kazna!‘

Dvojac star 24 i 33 godine osuđen je nepravomoćno zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te neovlaštenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja

Otuđeno oružje

 Policijska uprava Zagrebačka

"Povisite im kazne. Premale su" - sukus je žalbe koju je uložilo Općinsko državno odvjetništvo u Novom Zagrebu na presudu koju je donio novozagrebački Općinski sud u slučaju dvojice dilera od kojih je lanjske veljače zaplijenjena impresivna količina droge.

Dvojac star 24 i 33 godine osuđen je nepravomoćno zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te neovlaštenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja, točnije mlađi je osuđen na jedinstvenu kaznu od šest i pol godina zatvora, a njegov stariji kolega u dobru, zlu i biznisu, na sedam godina robije. Sud im je također presudom naložio da solidarno plate troškove kaznenog postupka, od čega gotovo 40.000 eura otpada na troškove vještačenja, dok je sudski paušal u tom slučaju dosegao 2654 eura.

image

Otuđena droga

Policijska uprava Zagrebačka

Optužnica ih je teretila za nabavu i posjedovanje veće količine razne vrste droge i predmeta za pripremu droge za daljnju distribuciju te za neovlašteno držanje automatske puške. A kako je lani priopćila zagrebačka policija, 21. veljače oko 15 sati osumnjičeni su da su u novozagrebačkom Središću prodali trećoj osobi 2.177 grama kokaina, a na sve to, prvoosumnjičeni je prilikom uhićenja imao kod sebe ukupno 234,50 grama kokaina u papirnatoj vrećici koju je odbacio.

Pretragom stana koji su koristili policija je pronašla 69.309 grama konoplje, 9.912 grama kokaina, 15.272 grama amfetamina, 9.581 grama smole konoplje, 36.058 tableta MDMA, 487,74 grama MDMA, 11 grama psilocibina, devet ml ekstrakta konoplje, 300 doza LSD-ja te 45.220 tableta Rivotril.

Osim opijata, pronađeno je i šest vaga za precizno mjerenje težine s tragovima droge, 8.035,00 grama punila za miješanje s drogom, deset litara metanola za miješanje s kokainom, predmeti za miješanje i pakiranje droge, 5.600 kuna. A bilo je tu i oružja – oduzet im je jedan pištolj s pripadajućim spremnikom, dva komada pištoljskog streljiva, jedna automatska puška i 27 komada streljiva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 15:53