PERNAROV SUSJED

Poznanici iz ulice: Duguje veliki novac, napustio je Hrvatsku!; Otac: Govorio sam mu da pazi

Vatrena stihija koja je uništila VW Golf je podmetnuta. Pernar: To je upozorenje susjedu, ne meni

Zapaljeni automobil Milana Pernara (lijevo gore, desno dolje); Milan Pernar (lijevo dolje)

 Cropix/

Vatrena stihija koja je jučer oko dva sata nakon ponoći uništila pet godina stari VW Golf u vlasništvu majke pravomoćno osuđenog poreznika Milana Pernara, a kojem se sudilo s braćom Mamić te Damirom Vrbanovićem, je podmetnuta!

Utvrdili su to zagrebački kriminalisti nakon provedenog očevida.

Naime, nepoznati počinitelj je na auto Pernarovih bacio plastičnu bocu sa zapaljivom tekućinom te ju otvorenim plamenom i zapalio. Pritom su prednji dio vozila i kompletna unustrašnjost izgorili zajedno sa jednim čempresom, a materijalna šteta je procijenjena na nekoliko desetaka tisuća eura.

Policija s ciljem otkrivanja počinitelja nastavlja intenzivno kriminalističko istraživanje, a kako su Marica Pernar te njezin sin Milan, koji je trenutno na prekidu šestomjesečnog izdržavanja zatvorske kazne zbog zdravstvenih tegoba, u razgovoru za Jutarnji list jučer otkrili, navedeni palež ne povezuju s njima te se smatraju kolateralnim žrtvama.

Naime, na fasadi kuće preko puta njihove osvanuo je svježi grafit ‘Vrati pare‘ u kojoj živi obitelj Tomislava M.

image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix

- Vjerujem da je to upozorenje mom susjedu a ne meni. Počinitelj se zabunio i zapalio moj Golf koji sam parkirao dan ranije na mjestu gdje susjeda obično pakira svoj Polo.

- Ona ima crni Polo, a ja tamni Golf i netko tko je potpaljivao auto vjerojatno je zbog sličnosti prednjeg dijela, ali i tamne boje mislio da je to njezin auto. To nema nikakve veza ni sa mnom, ni s braćom Mamić, Bad Blue Boysima ili skupštinom Dinama - izjavio je za Jutarnji list Milan Pernar.

Kako smo jučer objavili, Pernarov susjed, doznajemo od drugih pak susjeda u ulici, duguje veliki iznos novca zbog čega je prije nekoliko godina napustio Hrvatsku i odselio u Irsku.

image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix

On se, kako kažu naši sugovornici, bavi mjenjačkim poslovima, a sa supruginim bratom je prije izvjesnog vremena otvorio mesnicu, ali je zapao u financijske teškoće i ostao dužan novac koji nije vraćao.

Zbog tih problema navodno je na njegovoj adresi u više navrata bila policija.

Jedno je vrijeme s njim u inozemstvu živjela i supruga, ali se vratila u Zagreb i živi u kući s njegovim roditeljima dok je malodobni sin ostao s ocem u inozemstvu.

Otac, pak, Tomislava M. potvrdio nam je da mu sin duže vrijeme živi u Irskoj i da je imao mjenjačnicu na Kvatriću.

- Nemam pojma ima li paljevina auta veze s tim, ali moglo bi nešto biti. On meni nikad ništa nije govorio o svojim poslovima, ali ja sam mu govorio da pazi. Već je dva puta prije ovoga što se dogodilo bila policija i samo su uzeli nekakve podatke. Jedino to znam - zaključio je otac Tomislava M. na čijoj je kući, slučajno ili ne, osvanuo grafit ‘Vrati pare‘.

image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 17:41