DIVLJAK NA AUTOPUTU

Policija uhitila manijaka koji je na A1 bez vozačke i prometne vozio u suprotnom smjeru, radi se o Turčinu

Policija je zaprimila hrpu poziva preneraženih vozača, a njegovu suludu vožnju pojedinci su i snimili

Vozio u suprotnom smjeru

 Screenshot

Zbog cestovnog manijaka u vozilu francuskih tablica koji se jučer u pola bijela dana vozio autocestom A1 na potezu od Draganića do Karlovca, policija je zaprimila hrpu poziva preneraženih vozača, a njegovu suludu vožnju pojedinci su čak i snimili.

Zahvaljujući brzoj organiziranosti policije, vozača su zaustavili na naplatnoj postaji Karlovac i time spriječili tog 35-godišnjeg državljanina Turske da krši i dalje propise. Odmah su ga uhitili i priveli na kriminalističko istraživanje i potom ga prijavili za obijesnu vožnju karlovačkom tužiteljstvu.

- Policija je utvrdila osnovanu sumnju da je 35-godišnji državljanin Turske 29. ožujka 2023. godine u 15,18 sati u Draganiću kao sudionik u cestovnom prometu iz obijesti teško kršio prometne propise tako što je prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima, upravljao osobnim automobilom francuskih nacionalnih oznaka, a za koje nije imao važeću prometnu dozvolu.

Muškarac je osumnjičen da se dolaskom neposredno prije dijela na kojem je promet zbog provođenja ciljanog nadzora prometa od strane policijskih službenika bio usmjeren u jednu prometnu traku, polukružno okrenuo i nastavio vožnju u zabranjenom smjeru. Tijekom kretanja zabranjenim, odnosno suprotnim smjerom, u trenutku znatnog intenziteta prometa, vozač je izazvao neposrednu opasnost za život drugih sudionika u prometu, a prilikom kretanja po traci za zaustavljanje vozila ubrzavao je kretanje i nastavio vožnju u smjeru izlaza s autoceste gdje je zaustavljen od strane policijskih službenika - priopćili su iz PU karlovačke.

Ujedno napominju i da istraživanje i dalje traje kako bi se utvrdila i eventualno druga kaznena djela odnosno protupravna ponašanja.

Pogledajte video sulude vožnje:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 12:20