TRAGEDIJA KOD LUČKOG

Policija objavila nove detalje o padu aviona kod Zagreba

Zrakoplovom Cessna upravljao je 27-godišnjak te je iz zasad neutvrđenog razloga došlo do pada zrakoplova
 /Hgss

Policija je objavila nekoliko novih detalja nesreće koja se dogodila u subotu, kada je u blizini Lučkog pao zrakoplov Cessna, pri čemu je poginula jedna osoba, a ozlijeđene su četiri.

- 25. svibnja oko 15.51 sati, zaprimljena je dojava o padu manjeg zrakoplova na području naselja Lučko.

Odmah po zaprimanju dojave, policijski službenici su zajedno s drugim službama izašli na teren te su započeli s traganjem.

Do unesrećenih je prvi stigao policijski službenik policijske uprave zagrebačke, čime je ujedno i potvrđena točnost dojave.

Na samom mjestu događaja, u Stupničko-obreškoj šumi pružena je liječnička pomoć ozlijeđenima te je utvrđeno da je u padu zrakoplova jedna osoba smrtno stradala.

Naime, zrakoplovom Cessna, mađarskih registarskih oznaka upravljao je 27-godišnjak te je iz zasad neutvrđenog razloga došlo do pada zrakoplova dvadesetak minuta nakon polijetanja.

U zrakoplovu su se uz pilota nalazile još četiri osobe, smrtno stradali 30-godišnjak, dvojica muškaraca starosti 39 i 22 godine te 68-godišnjakinja.

Ozlijeđenima je pružena liječnička pomoć u zdravstvenim ustanovama na području Zagreba.

Očevidom rukovodi dežurna zamjenica Županijskog državnog odvjetništva u Velikoj Gorici u suradnji s istražiteljima zrakoplovnih nesreća.

Očevid i kriminalističko istraživanje se nastavljaju u cilju utvrđivanja svih okolnosti, priopćila je zagrebačka policija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. lipanj 2024 09:40