DRAMA U PIŠKOROVCU

Policija dobila dojavu o pucnjavi u selu, a kad su došli na lice mjesta, imali su što za vidjeti

Zanimljivo je da je tijekom ciljana tri pretresa preloškim se policajcima obratio i jedan mještanin koji im je dragovoljno predao sačmaricu
Oružje iz Piškorevca
 Pu Međimurska

U pretresu tri kuće u Piškorovcu koje koriste trojica mladića u ranim 20-ima, međimurska policija je temeljem sudskog naloga pronašla mali arsenal oružja.

Oduzeli su im dvije puške, poluautomatsku puška Crvena zastava model M-59/66“ cal 7,62 mm te puška karabin model „M-98“ cal. 7,9 mm s pripadajućih 270 komada streljiva, a iz kojih su, otkriva policija, radi lakšeg skrivanja skinuti kundaci i drvene obloge.

Policajci iz Preloga su sumnjali da mladići stari 20, 25 i 26 godina nezakonito posjeduju oružje i iz njega neovlašteno pucaju te da samim time uznemiruju i dovode u opasnost mještane Piškorovca i okolnih naselja.

Protiv dvojice od trojice mladića, policija je podnijela optužne prijedloge zbog kršenja Zakona o nabavi i posjedovanju oružja, a za što zakon predviđa novčanu kaznu od 5000 do 40.000 kuna ili do dva mjeseca zatvora.

Zanimljivo je da je tijekom ciljana tri pretresa preloškim se policajcima obratio i jedan mještanin koji im je dragovoljno predao sačmaricu Maverick cal. 12 mm sa 49 komada pripadajućeg streljiva.

Inače, od početka godine na području koje pokrivaju preloški policajci od građana je oduzeto ukupno osam automatskih i sedam poluautomatskih pušaka, šest karabina, dvije sačmarice, tri lovačke puške, tri pištolja,

22 komada plinskog i zračnog oružja, 1290 komada raznog streljiva i jedna ručna bomba. Dio toga građani su dragovoljno predali bez ikakvih sankcija, dok je u većini protiv počinitelja uslijedila kaznena odnosno prekršajna prijava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 22:45