POVREDA DUŽNOSTI

Pokrenut disciplinski postupak za još četvero policajca povezanih sa slučajem HDZ-ovog župana Dekanića

Vidno pijan, na ulazu u Cernu, Dekanić se zabio u parkirani auto, pa molio prisutne da ne zovu policiju

Damir Dekanić

 Vlado Kos/Cropix

Policijska uprava vukovarsko- srijemska pokrenula je disciplinski postupak protiv još četvero policijskih službenika vezano uz slučaj vukovarsko- srijemskog župana Damira Dekanića, koji je u pritvoru od 15. ožujka, potvrdili su iz te policijske uprave.

Zbog nezakonitosti s prošlogodišnjom prometnom nesrećom, u kojoj je u noći s 16. na 17. travnja sudjelovao župan Damir Dekanić, uz župana Dekanića, prije gotovo mjesec dana, uhićeno je troje policajaca i još dvije osobe.

Uhićeni policijski službenici su odlukom načelnika policijske uprave udaljeni iz službe. Svi su završili u jednomjesečnom pritvoru u osječkom zatvoru, osim osumnjičene policajke radi trudnoće.

Iz Policijske uprave vukovarsko- srijemske nisu naveli u svezi točno kojih sumnji je disciplinski postupak sada pokrenut protiv još četvero policajaca.

Podsjetimo, sumnja se da se Dekanić zabio automobilom u ogradu kuće i u drugi automobil, i to službenim automobilom Županije. Iz Županije su tada objavili da je vozilom upravljao rođak župana Damira Dekanića - Krešimir Bičanić.

Svjedoci su ipak tvrdili da je Dekanić bio sam u automobilu. Vidno pijan, na ulazu u Cernu, zabio se u parkirani auto, pa molio prisutne, tvrde svjedoci, da ne zovu policiju. Navodno se pokušao nagoditi i s vlasnicom automobila i kuće, ali i s policajcima koji su pozvani na mjesto nesreće.

Vukovarsko- srijemskom županu Damiru Dekaniću 15. travnja ističe 30 dana pritvora kada će biti određeno hoće li, ako do tada svi svjedoci ne budu ispitani, on biti dodatno produžen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 02:20