RATNI ZLOČIN

Podignuta optužnica protiv Srbina iz Vukovara: ‘Sumnja se da je u Lovasu ‘91. silovao 29-godišnjakinju‘

Policija je protiv osumnjičenog 61-godišnjaka nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku podnijela kaznenu prijavu

Ilustrativna fotografija

 Ante Cizmic/Cropix/Cropix

Zbog sumnje u silovanje tada 29-godišnje djevojke, PU vukovarsko-srijemska podnijela je pred Županijskim državnim odvjetništvom u Osijeku kaznenu prijavu protiv 61-godišnjeg državljanina Srbije iz Vukovara, kojeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo Ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

‘‘Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je u studenom 1991. godine osumnjičeni, tada 29-godišnjak, naoružan, kao pripadnik paravojne formacije pobunjenih Srba, iskoristio okolnosti rata i privremenu okupaciju Lovasa te u svom uredu u jednoj obiteljskoj kući u Lovasu, u nekoliko navrata uz uporabu sile izvršio spolni odnošaj s tada 29-godišnjakinjom, izlažući je patnji i poniženjima. Policija je protiv osumnjičenog 61-godišnjaka nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku podnijela kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo protiv čovječnosti i međunarodnog prava "Ratni zločin protiv civilnog stanovništva", opisano i kažnjivo u članku 120. stavak 1. OKZ RH‘‘, priopćili su iz PU vukovarsko-srijemske.

Osumnjičenik je trenutačno nedostupan hrvatskim vlastima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 18:43