ŠOKANTNO

Otkriven stravičan slučaj u Lici: Muškarac silovao suprugu, svekar ju maltretirao punih pet godina

Sudac istrage Županijskog suda u Karlovcu je, na prijedlog državnog odvjetništva, odredio istražni zatvor obojici osumnjičenika

Ilustracija

 Damir Krajac/Cropix/Cropix

Nakon krvoprolića u Gospiću i Novskoj, institucije pravne države mnogo ozbiljnije shvaćaju slučajeve obiteljskog nasilje te svjedočimo da su svi sumnjivci od tada završili u istražnim zatvorima, a svjedoči to i posljednji slučaj iz Like, koji je, nažalost tužan i brutalan za 26-godišnju ženu.

Nju je vlastiti suprug dvaput silovao u lipnju, a njegov otac joj je zaprijetio ubojstvom, i to nakon petogodišnjeg maltretiranja i zlostavljanja. Ona je tada od nasilnika pobjegla u "sigurnu kuću" te ih je nakon tri mjeseca smogla snage prijaviti. Obojici je u ponedjeljak sudac istrage Županijskog suda u Karlovcu odredio istražni zatvor. Tužiteljstvo u Karlovcu je u svojim priopćenjima događaj opisalo kroz dva slučaja, silovanja i prijetnji, no neslužbeno nam je potvrđeno da se radi o istoj žrtvi obiteljskog nasilja.

- Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 65-godišnjak od točno neutvrđenog dana 2017. godine do 14. lipnja 2022. u obiteljskoj kući na području Udbine gotovo svakodnevno ponižavao svoju 26-godišnju snahu, što se intenziviralo od siječnja 2022. godine te je izazvalo kod nje osjećaj straha i uznemirenosti. Osnovano se sumnja i da je osumnjičeni 65-godišnjak 15. lipnja 2022. prijetio 26-godišnjoj oštećenici što je kod nje izazvalo uznemirenost i strah za vlastiti život i živote njezine djece, kažu u tužiteljstvu.

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu je, nakon svekra, ispitalo i supruga jadne žene, i to zbog "osnovane sumnje na počinjenje teškog kaznenog djela protiv spolne slobode". Postoji osnovana sumnja, kažu, da je osumnjičeni 35-godišnjak počinio navedena kaznena djela 15. i 20. lipnja 2022. u jednom mjestu na području Ličko-senjske županije na štetu 26-godišnje oštećenice.

Sudac istrage Županijskog suda u Karlovcu je, na prijedlog državnog odvjetništva, odredio istražni zatvor 35-godišnjem osumnjičeniku u trajanju od mjesec dana zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke, a njegovom 65-godišnjem ocu zbog opasnosti od nedopuštenog utjecaja na svjedoke u postupku i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:28