VATRENA BUKTINJA

Otkriven je uzrok velikog požara u Puli, točno se zna gdje je sve počelo

U ovom zastrašujućem požaru izgorjelo je oko 35 hektara borove šume, niskog raslinja i suhe trave te poljoprivrednog zemljišta

Veliki požar u Puli

 Luka Batelić/Luka Batelić

Utvrđen je uzrok velikog požara u Puli, izvijestila je PU istarska te objavila dodatne upute za građane. Policija je u suradnji s Inspektorom zaštite od požara, eksploziva i oružja obavila očevid na požarištu gdje je utvrđeno da je požar izbio u subotu oko 11.40 sati, na istočnoj strani Premanturske ceste ispod stupa dalekovoda. Uzrok požara naveden je kao otvoreni plamen nepoznatog porijekla.

U ovom zastrašujućem požaru izgorjelo je oko 35 hektara borove šume, niskog raslinja i suhe trave te poljoprivrednog zemljišta. Na adresi Kavrerski put izgorjelo je 25 vozila raznih marki i godišta, kao i jedna kamp prikolica, sve u vlasništvu pravne osobe iz Pule.

Također su izgorjela još tri vozila, traktor, generator i prikolica, a policija nastavlja utvrđivati tko su vlasnici oštećenih vozila i predmeta i jesu li nastala još kakva oštećenja. Ukupna materijalna šteta zasad još uvijek nije poznata, a nastavljaju se utvrđivati i okolnosti izbijanja požara.

PU istarska upozorava građane kako je u razdoblju od 1. lipnja do 31. listopada na području Istarske županije zabranjeno svako loženje vatre na otvorenom prostoru, jer tijekom ljetnih mjeseci zbog velikih vrućina i visokih temperature postoji veća opasnosti od izbijanja požara. Najčešći uzroci su nekontrolirano spaljivanje korova i suhe trave, korištenje otvorenih ložišta, roštilja i bacanje opušaka.

Ovakvi se požari zbog nedovoljne pozornosti lako mogu proširiti na šume, stambene i gospodarske objekte te ugroziti ljudske živote. Stoga policija upozorava građane i turiste da se pridržavaju zabrane paljenja vatre na otvorenom, da ne bacaju zapaljive predmete kroz prozore vozila i vlastitim vozilima ne zatvaraju vatrogasne prilaze interventnim vozilima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 03:38