PROVODIO TEROR

Obiteljski nasilnik premlatio suprugu i prijetio joj smrću: Osuđen je na 4 godine i 11 mjeseci

S obzirom da je prvostupanjski sud izrekao kaznu manju od pet godina, pravomoćnost pravorijeka 57-godišnjak će dočekati na slobodi

Ilustracija

 /Godong/bsip/bsip/profimedia/godong/bsip/bsip/profimedia

Na četiri godine i 11 mjeseci zatvora Općinski sud u Sisku nepravomoćno je osudio 57-godišnjeg obiteljskog nasilnika. Riječ je o jedinstvenoj kazni kojom ga se, osim za nasilje u obitelji, tereti i da je supruzi nanio teške tjelesne ozljede te joj izrekao prijetnje, ali je proglašen krivim i zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja.

Prema optužnici sisačkog tužiteljstva, 57-godišnjak je pune tri godine, točnije od početka lipnja 2017. pa do početka srpnja 2020. godine u obiteljskoj kući u okolici Siska, protivno odredbama Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, sprovodio teror. Fizički i verbalno bio je učestalo nasilan prema 52-godišnjoj supruzi kojoj se nije libio prijetiti ni smrću.

Pravomoćnost pravorijeka će dočekati na slobodi

Kulminacija kućnog nasilja bila je u srpnju 2020. kada je na partnericu fizički nasrnuo i pritom joj nanio teške tjelesne ozljede.

Kad ga je policiji prijavila nesretna žena, u pretresu njegova doma u kojem je prebivao, policajci su pronašli ručnu bombu. S obzirom da je prvostupanjski sud izrekao kaznu manju od pet godina, pravomoćnost pravorijeka 57-godišnjak će dočekati na slobodi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:11