BUKTINJA U KURŠANCU

Obiteljska problematika eskalirala u palež: 27-godišnjak zapalio automobil, tragedija spriječena brzom intervencijom

Po dovršetku istraživanja, osumnjičeni je prijavljen za dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom

Policijski očevid, ilustracija 

 Ivo Ravlic/Cropix/Cropix

Iza žitelja međimurskog Kuršanca je vikend u kojem su intervenirali vatrogasci i policija. Naime, u noći sa subote na nedjelju izbio je požar na automobilu čakovečkih registarskih oznaka koji je bio parkiran u dvorištu obiteljske kuće u Ulici Zrinski. Vatra je progutala veći dio automobila te je prijetila opasnost da se plamen proširi na obiteljsku kuću 33-godišnjakinje u kojoj su spavali mnogobrojni ukućani. Čakovečki vatrogasci su se vrlo brzo odazvali na intervenciju te su sanirali mjesto događaja nakon što su već ukućani vatru uspjeli staviti pod kontrolu i spriječiti njezino daljnje širenje.

- Uslijed siline požara oštećen je i osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka u vlasništvu 29-godišnjakinje, koji je bio parkiran nedaleko zapaljenog automobila. Ukupna materijalna šteta procijenjena je na oko 5.000 eura. Očevidom, uz stručnu pomoć inspektora zaštite od požara, utvrđeno je kako je uzrok požara poduzeta ljudska radnja - kažu iz PU međimurske čiji su djelatnici vrlo brzo povezali mozaik i problematiku te su uhitili 27-godišnjeg mladića kojeg su po dovršetku kriminalističkog istraživanja prijavili za dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvome.

O njegovoj daljnjoj sudbini odlučit će Općinsko državno odvjetništvo odnosno, nakon što ga ispitaju, vjerojatno će za njega biti predloženo određivanje jednomjesečnog istražnog zatvora od suca istrage varaždinskog Županijskog suda jer postoji opasnost od ponavljanja djela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 12:33