DROGA U BAČVAMA

Novi moment u istrazi krađe 200 kg kokaina, doznali smo što je suradnica narkobosa rekla policiji

Policija je Pendeva, Davora V., V. D. i K. M. uhitila u studenome prošle godine

Kuća u Donjoj Kupčini i zgrada u zagrebačkom naselju Kraljevec, lokacije na kojima je pronađen kokain

 Cropix

Još jedna od osumnjičenica u slučaju krijumčarenja i krađe više od 200 kilograma kokaina, 47-godišnja V. D., priznala je na USKOK-u optužbe koje joj se stavljaju na teret, nakon čega je puštena na slobodu.

Danas je na zagrebačkom Županijskom sudu produljen istražni zatvor državljaninu Sjeverne Makedonije i Bugarske Aleksandru Pendevu (65) kojega odnedavno USKOK i službeno sumnjiči da je u svibnju prošle godine otuđio više od 200 kilograma kokaina svojem poslovnom partneru Mateju Žaji (29) iz Bakra.

Za razliku od Pendeva i njegova suradnika Davora V. (27), USKOK nije tražio produljenje istražnog zatvora i za V. D., nego je ona danas puštena na slobodu.

Ovoj odluci USKOK-a prethodilo je dopunsko ispitivanje V. D. u kojem je ona navodno priznala da je s Pendevom i ostalima sudjelovala u preprodaji kokaina koji su Pendev i ostali u velikim količinama krijumčarili iz Latinske Amerike u Europu.

Prije nje, u prosincu prošle godine, djelo je priznala još jedna suradnica Aleksandra Pendeva, K. M. (33), koja je tada također puštena iz istražnog zatvora.

Policija je Pendeva, Davora V., V. D. i K. M. uhitila u studenome prošle godine zbog optužbi da su preprodavali oko pet kilograma kokaina.

Ubrzo nakon toga policija je pronašla još ukupno 120 kilograma kokaina zakopanih u bačvama na skrivenim lokacijama u okolici Zagreba.

Da je taj kokain Pendev vjerojatno ukrao svojim partnerima, prvi je u studenome prošle godine bez navođenja identiteta objavio Jutarnji list. To otkriće istražiteljima su potvrdili i neki od osumnjičenih, nakon čega je proširena istraga.

image

Policija je kokain koji je u Europu stizao iz Južne Amerike otkrila i u bačvama na jednom imanju u okolici Zagreba u studenome prošle godine

MUP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 01:25