STRAŠNO

Njemica uplatila 1.635 eura za apartman u Cesarici, a kada je tamo stigla, nije mogla vjerovati vlastitim očima

Žena je na kraju rekla da je sve riješila s predstavnicima internetske stranice na kojoj je rezervirala smještaj

Ilustracija

 Duje Klaric/Cropix/Cropix

Policijski službenici Policijske postaje Karlobag izvijestili su o slučaju prevare njemačke državljanke koja je uplatila smještaj u apartmanu kojeg uopće nema.

Policajci su zaprimili prijavu 47-godišnje Njemice da je prevarena pri rezervaciji apartmana za ljetovanje.

Ona je u svibnju 2023. godine na jednoj internetskoj stranici pronašla apartman u Cesarici, te je uplatila 1.635 eura za rezervaciju smještaja.

No kada je 23. srpnja došla u Cesaricu na adresu iz rezervacije, shvatila je da je prevarena jer je netko lažno nudio mogućnost rezervacije apartmana u toj kući, a više joj se nitko ne javlja na telefonske brojeve koji su navedeni na predmetnoj internetskoj stranici.

Žena je 24. srpnja 2023. došla u Policijsku postaju Karlobag te je izjavila da je došlo do pogreške u sustavu oko rezervacije i da je sve riješila s predstavnicima internetske stranice na kojoj je rezervirala smještaj.

Iako je ovaj slučaj na koncu riješen na najbolji mogući način, građani se upozoravaju da budu oprezni prilikom najma apartmana ili kuća za odmor putem interneta, te da pripaze putem kojih oglasa i internetskih stranica pronalaze smještaj i da provjere da li za određeni smještaj ima recenzija korisnika.

Također je potrebno pripaziti da li je osoba koja iznajmljuje smještaj stvarno i osoba koja je za njega odgovorna. Iznajmljivač bi se trebao potpisivati punim imenom i prezimenom, a njegovi osobni podaci i podaci agencije trebali bi se nalaziti na svim promotivnim materijalima, uključujući i društvene mreže i internetsku stranicu putem koje se oglašava.

Ukoliko su u mogućnosti,građanima se savjetuje da prije uplate novca obave i detaljnije provjere putem nadležnih institucija kako bi se uvjerili da se određena nekretnina doista iznajmljuje, te da je osoba ili agencija koja oglašava najam doista za to i ovlaštena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 00:01