ANA BIRIMIŠA NIJE KRIVA

Nije bila dio narko-hobotnice: Bivšu ljubavnicu dilera Cvika oslobodili su po svim točkama optužnice!

 CROPIX

SPLIT - Suradnica i bivša partnerica korčulanskog narkodilera Jakše Cvitanovića Cvika, dubrovačka odvjetnca Ana Birimiša, oslobođena je danas u podne na Županijskom sudu u Splitu po svim točkama optužnice . Odlučio je tako sudac Zoran Matulović, predsjednik uskočkog odjela i zamjenik predsjednika splitskog Županijskog suda.

Odvjetnici Birimiši sudilo se za sudjelovanje u narko-hobotnici koju je Cvik uspostavio na Korčuli, a za koju se u javnosti saznalo 2006., kada je na problem korčulanskih dilera javno ukazala tada HSP-ova Ruža Tomašić .

Krunski svjedok protiv Birimiše bila je ovisnica Želita Tomić, pokajnica u slučaju Cvik. Ona je rekla kako joj je sama Birimiša jednom prigodom dala paketić s oko 20 grama heroina i to preko koljena u automobilu Golf.

Sud je ustanovio da je automobil kojeg Tomić opisuje kupljen više od godinu dana nakon što joj je Birimiša navodno u njemu dala drogu, pa se još jednom pokazalo kako Želita Tomić nije vjerodostojan svjedok.

Pala je i USKOK-ova optužba za pranje novca, jer sud nije ustanovio elemente tog kaznenog djela, a tu je ključan bio iskaz financijskog vještaka koji je ustanovio da je Birimiša od rada i nasljedstva imala veće prihode nego što su joj bili troškovi.

Postupak protiv Birimiše razdvojen je od onog protiv Cvika jer se odvjetnica 2010. teško razboljela te nije mogla pratiti suđenje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 09:47