NAPLAĆENI DUG

Neviđena prevara: Nasamarila vozača taksija pa se besplatno vozila iz Samobora do Karlovca!

Obvezala se uslugu platiti u roku od pet dana i dala svoju bankovnu karticu kao neku vrstu osiguranja da će cijeli iznos na kraju i platiti

Ilustracija

 Artur Widak/Nurphoto/shutterstock Editorial/profimedia

Općinski sud u Novom Zagrebu zbog ogluhe je presudio ženi koja je prevarila taksista za 706,50 kuna, te mu mora isplatiti cijeli iznos uz zatezne kamate. U tužbi podnesenoj sudu 11. studenog 2020. godine, vozač taksija naveo je da je spomenuta žena krajem siječnja iste godine od njega naručila vožnju iz Samobora do Karlovca i nazad.

Obvezala se uslugu platiti u roku od pet dana i dala svoju bankovnu karticu kao neku vrstu osiguranja da će cijeli iznos na kraju i platiti. Vozač je vožnju organizirao preko kolege koji je na kraju i obavio povratno putovanje od Samobora do Karlovca. Kolegi je nakon toga platio vožnju u ime tužene žene, ali ubrzo je shvatio da mu obećani novac neće tako lako biti isplaćen.

Kada joj je rekao da vrati novac za vožnju, ona je zahtjev ignorirala. Sjetio se da bi dug mogao naplatiti i s njenog računa pošto je imao njenu karticu, ali to ipak nije bilo moguće jer na kartici nije bilo sredstava.

Više puta ju je zvao i opominjao, ali naplata je bila bezuspješna. Sud je stoga 8. prosinca ove godine donio nepravomoćnu presudu na koju nije uložena žalba, a kojom se okrivljenoj ženi nalaže da isplati dug.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 03:42