KRVAVI POHOD

Nakon svađe sa suprugom kuhinjskim nožem ubio susjeda kojeg nije ni poznavao: ‘Ne znam koliko puta sam ga izbo...‘

Koprivnica je odahnula jer Belani ostaje iza rešetaka zbog ubojstva susjeda kojeg nije poznavao i prijeti mu najmanje pet godina zatvora

Bojan Belani

 Zeljko Hajdinjak/CROPIX

Zbog ubojstva susjeda Ivana V. (68) u kolovozu prošle godine, a kojeg uopće nije poznavao, varaždinsko tužiteljstvo podignulo je optužnicu protiv 38-godišnjeg Bojana Belanija.

Nesretnog umirovljenika u njegovoj kući u koprivničkoj Zagorskoj ulici, ničim izazvan pet minuta nakon ponoći 9. kolovoza, bešćutno je izbo kuhinjskim nožem. Zadao mu je više od pet uboda u prsni koš te mu nanio isto toliko ubodnih rana zbog kojih je došlo do jakog unutarnjeg krvarenja koje je odmah dovelo do smrti.

image

Bojan Belani

Zeljko Hajdinjak/CROPIX

Belani iza sebe već ima jednu nepravomoćnu presudu zbog droge, a u tužiteljstvu na koje je doveden spuštenog pogleda i pognute glave, dok su mu se na obrazima ocrtavale ozljede njegova divljanja te ljetne noći, iznio je obranu.

- Nije istina da mi nije žao... Tu večer posvađao sam se sa ženom oko prometne nesreće koju sam nedavno imao. Napao sam ju te smo otišli spavati. I onda je ona nekud otišla tijekom noći. Ja sam se trznuo i krenuo van. Ne znam zašto, ni kud, ni od koga sam bježao. Ušao sam u neku otključanu kuću u kojoj je bio neki sijedi čovjek kojeg ne poznajem. Posvađali smo se i točno je da sam ga upiknul, ali ne znam ni zašto, ni koliko puta. Sve mi je mutno - rekao je u svoju obranu Belani, koji je inače liječeni ovisnik i na supstitucijskoj je terapiji.

image

Bojan Belani

Zeljko Hajdinjak/CROPIX

Zbog ubojstva mu prijeti najmanje pet godina zatvora, a s obzirom na krimen, kao i raniji recidivizam, početak suđenja čekat će iza rešetaka jer je tužiteljstvo za njega zatražilo produljenje istražnog zatvora.

Susjedi pokojnog umirovljenog željezničara svako malo prisjete se horora od te noći i malo je reći da im je laknulo, pak, što novog susjeda Belanija, koji je bio zaposlen u Podravci, duži period neće vidjeti.

image

Bojan Belani

Zeljko Hajdinjak/CROPIX

Podsjetimo, krvavu Belanijevu pohodu prethodila je njegova svađa u rastrojenom stanju sa suprugom u kući.

Ona je pred njim očito krenula bježati niz ulicu pa dalje preko polja sve do svojih roditelja. Belani je u potrazi za njom, jurišajući prema kraju ulice, kucao po kućama. Tako je navalio lupati i na vrata pokojnog Ivana V., otkrili su susjedi za medije dok je u kući u kojoj se dogodio zločin trajao očevid.

image

Bojan Belani

Zeljko Hajdinjak/CROPIX

Čim mu je ušao u kuću, s obzirom na viku i zapomaganje koje je uslijedilo, pomahnitali muškarac krenuo ga je ubadati nožem.

Neki od susjeda, kad su čuli buku koja dopire izvana, ustali su iz svojih kreveta nešto iza ponoći te počeli gledati kroz prozore, a jedan je i ušao u dom ubijenoga. No već je bilo prekasno. A osumnjičeni je, sudeći prema svemu i ne mareći za to što je učinio, pokušao dalje lupati po kućama, ali nije uspio.

image

Bojan Belani

Zeljko Hajdinjak/CROPIX

Nesuvislo je galamio i sa sebe počeo svlačiti odjeću, no zgroženi susjedi spriječili su ga da pobjegne do dolaska policije. U kojoj mjeri je bio ubrojiv u vrijeme zločina, otkrit će vještaci tijekom suđenja.

image

Bojan Belani

FACEBOOK
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:25