DIVLJANJE PO KARLOVCU

Mrtvi pijani išli od auta do auta, bušili gume i grebali ih, ali neće u zatvor: ‘Promijenili smo živote‘

Dvojica osuđenika su nedjelo počinila sad već davne 2015. godine, postupak protiv trećeg sudionika je izdvojen

uhićenje, lisice

 /Policija

Bilo im je dosadno dok su uživali u litrama alkohola pa su dokolicu u noći sa 4. na 5. prosinca sad već davne 2015. odlučili ‘riješiti‘ na neprimjeren način s druge strane zakona.

Išli su od auta do auta i nožem bušili gume. I tako u najmanje 20 navrata, a na nekima od vozila su "junački" odlučili pokazati i da su kao "autori" pismeni i da poznaju usput i povijest pa su na jednom vozilu urezali riječ ‘ku*va‘ te na poklopcu motora iscrtali kukasti križ.

Bušitelji guma su Valentino M. (27) i Antonio A. (31) te su kazneno prijavljeni za oštećenje tuđe stvari, a nedavno su na Općinskom sudu i osuđeni, ali u zatvor neće ići. Mlađi je tako osuđen na 11 mjeseci s petogodišnjim rokom kušnje i ne mora platiti sudske troškove, a stariji je dobio devet mjeseci uvjetno na tri godine i troškova sudskog postupka je oslobođen.

No, zajedno moraju oštećenima platiti ukupno 6952 eura, koliko su ih stajali popravci.

‘Promijenili smo živote‘

Mjesto radnje te prosinačke hladne noći bio je grad na četiri rijeke - Karlovac. Pa su tako nasumično bušili gume i grebali vozila sa svih strana po karlovačkoj Gundulićevoj, Mačekovoj, Nazorovoj, Holjevčevoj, Mažuranićevoj, Preradovićevoj, Šebetićevoj...

Inače, u toj noćnoj akciji bila su trojica aktera, ali je postupak protiv Nevena Ž. razdvojen jer se do njega nije uspijevalo doći.

- Krivi smo. Tu večer smo pili, bili pod utjecajem alkohola. Žao nam je. U međuvremenu smo promijenili svoje živote - priznali su grebači automobila.

Valentino M. je dodao da je u međuvremenu postao otac dvoje djece i da radi, dok je Antonio A. za sebe kazao da se zaposlio u Nizozemskoj i da od plaće uzdržava nezaposlene roditelje u Hrvatskoj.

Na meti su im se osim osobnih vozila među kojima je bilo i ono Državne uprave za zaštitu i spašavanje, našli i kombiji, ali i autobusi na autobusnom kolodvoru.

Kako ih je policija otkrila? Kroz iscrpno kriminalističko istraživanje prvo su došli do Valentina M. koji je odmah ‘utopio‘ i kolege.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 21:49