TEK POČEO PA PAO

Mladi Slavonac imao je plan koji je uključivao ‘lude gljive‘. Sve je propalo taj dan kad su mu pokucali na vrata...

Policija je 23-godišnjaka kazneno prijavila za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama

Policijski očevid, ilustracija 

 Jure Miskovic /Cropix

Mladi Slavonac imao je plan. Postati kućni botaničar i u četiri zida, u tajnosti, uzgajati halucinogene gljive i marihuanu.

No, planove su tom 23-godišnjaku iz Iloka pomrsili pogranični policajci u suradnji s kolegama iz PU vukovarsko-srijemske jer su mu sa sudskim nalogom pokucali na vrata doma.

Tamo su pronašli i oduzeli uz potvrdu sadni materijal psilocybin gljiva koji se nalazio u tri posude. A nanjušili su te mu, također, oduzeli i 1,6 grama sjemenki kanabisa kao i sredstva te opremu za proizvodnju gljiva i biljaka. Uhićen je nakon toga te je završio na kriminalističkom istraživanju nakon kojeg je kazneno prijavljen za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

image

Psilocibinske gljive, ilustracija

MUP

-Utvrđena je sumnja kako je 23-godišnjak nabavio navedene oduzete predmete s namjerom neovlaštenoga uzgoja halucinogenih gljiva koje se nalaze na popisu psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti droga, odnosno s namjerom proizvodnje biljke kanabis iz koje se može dobiti droga - kažu kratko iz PU vukovarsko-srijemske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 12:06