ODBIJENA ŽALBA

Kovačeviću potvrđena optužnica: ‘Riječ je o montiranom procesu. Veselica i Adanić? Oni su jadni što su živi‘

USKOK tvrdi da je Kovačević Petekovoj tvrtki namjestio poslove vrijedne oko 64,5 milijuna kuna

Dragan Kovačević

 Damjan Tadic/Cropix

Nakon što je prije dvadesetak dana Visoki kazneni sud odbio žalbe okrivljenika na odluku o zakonitosti dokaza koje je USKOK prikupio protiv njih, danas u 12 sati optužno vijeće zagrebačkoga Županijskoga suda potvrdilo je optužnicu protiv bivšega predsjednika Uprave Janafa Dragana Kovačevića te još šest drugih osoba.

Optužnicom se Kovačevića tereti da je od nekoliko privatnih poduzetnika, prije svega drugookrivljenoga vlasnika Elektrocentra Petek, Kreše Peteka, primao mito kako bi mu namještao poslove s Janafom.

U zamjenu za 6,2 milijuna kuna mita, tvrdi USKOK, Kovačević je Petekovoj tvrtki namjestio poslove vrijedne oko 64,5 milijuna kuna. Kovačević i opstali poriču optužbe.

Prije same odluke zagrebačkoga Županijskoga suda Dragan Kovačević dao je izjavu za novinare.

- Riječ je o montiranom procesu protiv mene. Veselica i Adanić? Njihova uloga? Oni su jadni što su živi. Neka optužno vijeće kaže svoje. Vjerojatno ćemo završiti na sudu, ali ja samo molim da suđenje bude brzo. Optužbe su ozbiljne, ali oni su se usudili dizati optužnicu bez ijednog ozbiljnog dokaza. Pročitajte statut Janafa pa ćete vidjeti da ja imam sve ovlasti i dužnost pregovarati sa svim izvođačima. Naši izvođači su dio projekta. Dio najuspješnije firme. Ja sam firmi u devet godina 2,5 puta digao dobit i 4,5 puta prihode - kazao je u obraćanju novinarima Dragan Kovačević.

Podizanje optužnice protiv Kovačevića te još šest drugih osoba potvrdio je i Krešimir Ostrogonac, zamjenik ravnateljice USKOK-a.

- Ono što sada slijedi je zapravo početak suđenja - dodao je Ostrgonac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. svibanj 2024 13:26