STRAVA NA AUTOCESTI

Kamionom pokosio radnike HAC-a: Jedan na mjestu mrtav, drugi teško ozlijeđen

38-godišnjak je umro na mjestu nesreće, 53-godišnjak završio u bolnici. Vozač kamiona (65) je uhićen

Ilustracija

 Robert Fajt/Cropix/Cropix

U teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila u srijedu oko 22 sata na autocesti A6 kod čvora Orehovica smrtno je stradao 38-godišnji hrvatski državljanin, djelatnik HAC-a, dok je na prikolici manjeg kamiona cestarske službe obavljao ophodnju ceste.

Očevidom kojim je rukovodila općinska državna odvjetnica utvrđeno je kako je do nesreće došlo kada je 65-godišnji hrvatski državljanin, upravljajući teretnim vozilom marke Mercedes splitskih registracijskih oznaka i krećući se nepropisnom brzinom iz pravca Čavli u smjeru Rijeke, udario u HAC-ov kamion s prikolicom.

HAC-ovim kamionom upravljao je 53-godišnji državljanin, dok je 38-godišnjak, ophodar ceste, bio na prikolici. Od siline udara, HAC-ovo je vozilo završilo na boku, dok je cestarska prikolica odbačena na drugu stranu ceste, na ogradu koja razdvaja kolničke trake.

Prema Policijskoj upravi primorsko-goranskoj, 38-godišnji hrvatski državljanin je od zadobivenih ozljeda, nažalost, preminuo na mjestu nesreće. Ozlijeđenom 53-godišnjem vozaču je medicinska pomoć pružena u KBC Rijeka gdje su mu dijagnosticirane teške ozljede.

Vozač kamiona sa splitskim registracijama, 65-godišnjak, uhićen je i priveden na postupanje u Postaju prometne policije Rijeka te je po završetku kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

Za vrijeme trajanja očevida promet na navedenom dijelu autoceste između čvora Čavle i Orehovica bio je potpuno obustavljen za sva vozila od 22.30 do 02.45 sati i usmjeren na druge alternativne pravce, kažu u PU PG.

Iz HAC-a izrazili sućut

Hrvatske autoceste oglasile su se nakon nesreće izrazivši sućut obitelji poginulog radnika i apelirale na vozače da se pridržavaju ograničenja brzine.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

"U teškoj prometnoj nesreći, koja se dogodila sinoć u kasnim večernjim satima na autocesti A7 na čvoru Orehovica, na radnom zadatku život je izgubio jedan naš djelatnik, dok je drugi djelatnik teško ozlijeđen, ali van životne ugroženosti.

Ovim putem želimo izraziti duboko žaljenje zbog ovog tragičnog događaja, te obitelji našeg djelatnika izražavamo sućut, a ozlijeđenom djelatniku želimo što brži oporavak.

Prometna nesreća dogodila se u zoni postavljanja privremene prometne signalizacije gdje je ograničenje brzine bilo na 40 km/sat upravo iz razloga što su radnici na cesti u specifičnim uvjetima. Ovim putem apeliramo na sve korisnike da se pridržavaju postavljenih ograničenja te da svoju vožnju prilagode uvjetima na cesti. Brzina, umor i nepažnja najčešći su uzroci prometnih nesreća.

Točan uzrok nesreće znat ćemo po okončanju izvidnih radnji nadležne policijske uprave.

Molimo za razumijevanje u ovom teškom trenutku za obitelji naših djelatnika kao i za našu tvrtku."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. ožujak 2024 07:24