INCIDENT U SLAVONIJI

HDZ-ov načelnik autom udario biciklisticu i pobjegao s mjesta nesreće: ‘Nisam osjetio kontakt‘

Nisam bio pod utjecajem alkohola i želim izraziti žaljenje zbog nemilog događaja, poručio je Anđelković

Đuro Anđelković

 Facebook/

HDZ-ov načelnik Općine Davor, Đuro Anđelković, prošle je srijede, 21. rujna, kako neslužbeno doznajemo, skrivio prometnu nesreću udarivši službenim automobilom Općine biciklisticu koja se kretala cestom u mjestu Ljupina kod Nove Gradiške te pobjegao s mjesta nesreće a da nije pružio pomoć ozlijeđenoj ženi niti je o prometnoj nesreći obavijestio policiju i Hitnu pomoć, odnosno pričekao njihov dolazak na mjesto nesreće.

Iz PU brodsko-posavske potvrdili su nam da se ta nesreća dogodila, ali bez navođenja imena njezinih sudionika.

- Prometna nesreća dogodila se 21. rujna 2022. godine oko 19.40 sati u mjestu Ljupina na ŽC 4157, pri čemu je jedna osoba lakše ozlijeđena. Očevidom na mjestu događaja policijski službenici utvrdili su da je nepoznati vozač, upravljajući osobnim automobilom, započeo pretjecati 58-godišnju biciklisticu, međutim kako nije držao dovoljan sigurnosni razmak, osvrtnim zrcalom udario je u ruku vozačice bicikla. Nakon što se to dogodilo, napustio je mjesto nesreće a da nije s ozlijeđenom biciklisticom razmijenio podatke, kao ni obavijestio policiju - doznali smo od Kate Nujić, glasnogovornice PU brodsko-posavske.

No, kako je biciklistica bila ozlijeđena, sama je potražila liječničku pomoć, pri čemu je utvrđeno da je riječ o lakšim ozljedama, a policija se dala u potragu za počiniteljem. U tome im je pomogla i činjenica da je s automobila, a doznajemo da je riječ o Peugeotu 3008, otpao retrovizor kojim je Anđelković zakačio biciklisticu.

- Policijski službenici provjerili su i pregledali oko 70 vozila, pri čemu je njihovim kvalitetnim radom izdvojeno nekoliko vozila za koje se osnovano sumnjalo da bi jedan od njih mogao biti taj koji se traži. Sljedećeg dana, oko 7.00 sati, policijski službenici otkrili su vozača osobnog automobila i utvrdili da je isti sudjelovao u ovoj prometnoj nesreći. Radi se o 56-godišnjaku protiv kojega su policijski službenici podnijeli optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu. Prema trenutnim saznanjima, na sudu je završen prekršajni postupak te je 56-godišnjak kažnjen - dodala je Nujić.

Neslužbeno, načelnik Općine Davor dobio je zabranu upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od četiri mjeseca i novčanu kaznu u iznosu od 10.000 kuna. Nakon što su otkrili počinitelja, policajci nad Anđelkovićem nisu obavili alkotestiranje, pa se to i ne spominje u policijskom izvješću. Doduše, s obzirom na protek vremena od trenutka nesreće do otkrivanja počinitelja, upitno je što bi alkotest pokazao.

Načelnik Davora, koji je i predsjednik tamošnjeg općinskog HDZ-a, u poslijepodnevnim satima je odgovorio na upit Jutarnjeg.

- Nastavno na događaj od 21.09.2022. g, obavještavam Vas da nisam osjetio kontakt retrovizora s biciklom, a tek ujutro sam vidio da je retrovizor oštećen. Nisam bio pod utjecajem alkohola i želim izraziti žaljenje zbog nemilog događaja, poručio je načelnik općine Davor.

Anđelković je, inače, na čelu te općine nedaleko od Nove Gradiške već treći mandat zaredom, a po struci je profesor tjelesnog odgoja kojeg je prije stupanja na načelničku dužnost predavao u OŠ Matije Antuna Relkovića u Davoru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 10:21