ODVEDEN U PRITVOR

‘Halo, Sheraton? U hotelu vam je skupina opasnih Srba..‘: Uhićen čovjek koji je policiju digao na noge

Prije četiri dana jedan je poziv na recepciju poznatog hotela uzbunio cijelo osoblje...

Ilustracija

 Darko Tomas/Cropix

Policija je zbog lažnoga uzbunjivanja uhitila 73-godišnjega muškarca koji je navodno prije nekoliko dana mobitelom nazvao recepciju Hotela Sheraton te lažno dojavio da se u hoteli nalazi skupina kriminalaca iz Srbije koji su došli u Zagreb počiniti neko kazneno djelo.

Premda policija nije izvijestila detalje o događaju, kako neslužbeno doznajemo, 73-godišnjak je navodno preko telefona rekao da se pripazi na "skupinu Srba koji su u hotelu po zadatku", a što je uzbunilo osoblje hotela i zagrebačku policiju, koja je pak provjerila ove navode te utvrdila da su lažni. O uhićenju je izvijestila zagrebačka policija na svojim web stranicama.

"Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 73-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela "Lažna uzbuna". Naime, osnovano se sumnja da je 30. siječnja 2023. godine u popodnevnim satima, s unaprijed stvorenom namjerom da inicira hitno djelovanje policije, putem mobitela nazvao recepciju jednog hotela na području Zagreba i lažno ukazao na ozbiljnu prijetnju i predstojeću ugrozu građana od strane više gostiju tog hotela.

Na takav je način inicirao hitno djelovanje policijskih službenika koji su poduzeli niz mjera i radnji s ciljem utvrđivanja istinitosti dojave te sigurnosti osoba i imovine. Postupanjem policije utvrđeno je kako se radi o lažnoj dojavi. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.", izviješteno je iz PU zagrebačke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 10:56