UŽAS U DALMACIJI

Golema tuga i suze u školi koju je pohađala stradala Katarina (19), policija otkrila uzrok strašne nesreće

Stjepan je radio u HAK-u u Pločama i njegovi prijatelji kažu da je uvijek bio spreman pomoći ljudima, a Katarina je bila maturantica

Katarina Đerek

 Medicinska škola Dubrovnik

Medicinska škola Dubrovnik oprašta se od svoje tragično preminule učenice Katarine Đerek, 19-godišnje maturantice koja je s bratom, 21-godišnjim Stjepanom, u utorak navečer poginula u sudaru na Jadranskoj magistrali kod Slanog.

- Draga Kate, sinoć, 9. travnja 2024., izgubljena su dva mlada života, dva svjetla ugašena... Hodnicima naše škole danas vlada tišina, naše misli su s obitelji učenice Katarine Đerek, da pronađu mir i utjehu. Katarina, nedostajat ćeš nam i pamtit ćemo rano prekinute snove, s vremenom će suze prerasti u osmijeh na spomen tvog imena… Počivala u miru - objavili su, a prenosi Dubrovački vjesnik.

Gradac je zavijen u crno. Stanovnici tog mjesta, smještenog između Makarske i Ploča, žale za poginulim bratom i sestrom. Puste su i prazne gračke ulice, a hrvatska zastava na ulazu spuštena je na pola koplja u znak žalosti za izgubljenom mladosti.

Stjepan je radio u Hrvatskom autoklubu u Pločama i njegovi prijatelji kažu da je uvijek bio spreman pomoći ljudima, a Katarina je bila srednjoškolka, maturantica Medicinske škole u Dubrovniku. Ispostava Hrvatskog autokluba (HAK) u Pločama, gdje je radio Stjepan, zatvorena je.

- Poznajem im oca, njih nisam poznavala, ali to je krasan čovjek i divna obitelj. Samo neka im Bog da snage da izdrže - rekla je jedna gospođa iz Gradca za Slobodnu Dalmaciju.

Dubrovačko-neretvanska policija izvijestila je da je uzrok sudara bilo nepropisno pretjecanje, a vozačica koja je izazvala prometnu nesreću, 29-godišnja državljanka Albanije, lakše je ozlijeđena.

"Do prometne nesreće je došlo kada je vozačica osobnog vozila slovačkih registarskih oznaka započela nepropisno pretjecati vozilo ispred sebe, zbog čega je došlo do frontalnog sudara s osobnim vozilom makarskih registarskih oznaka, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 21-godišnji hrvatski državljanin", navode iz policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 14:12