POŽAR U SOPOTU

Drama u Novom Zagrebu: Nepoznati vandali zapalili kontejnere za smeće, buktinja zahvatila i dva automobila

Probudile su nas vatrogasne sirene, rekla je stanovnica Sopota

Zapaljeni kontejneri, vatra je zahvatila i dva vozila

 Tomislav Kristo/Cropix

Stanari Ulice Milovana Kovačevića u novozagrebačkom naselju Sopot proživjeli su vatrenu noć. Na parkiralištu je iz zasad neutvrđenog razloga izbio požar tri spremnika za komunalni otpad koji su u potpunosti izgorjeli. Uslijed širenja požara, pretpostavljaju iz zagrebačke policije, došlo je i do djelomičnog zapaljenja osobnog vozila Renault zagrebačkih oznaka u vlasništvu 28-godišnjakinje te BMW-ova terenca zagrebačkih oznaka u vlasništvu 41-godišnjakinje.

Zagrebački vatrogasci su se odmah po dojavi brzo odazvali na intervenciju te stavili buktinju pod kontrolu i ugasili je.

U tijeku je policijski očevid kako bi se utvrdile sve okolnosti požara.

Neki od žitelja komentirali su kako je nekome očito dojadila činjenica da su kontejneri vječito prepuni.

- Probudile su nas vatrogasne sirene. Pogledala sam kroz prozor a kad ono... dim jako suklja u vis. Nisam odmah razaznala gori li automobil ili kontejer, a na kraju je nastradalo i više kontejnera i nekoliko auta. Istina je da smo ogorčeni na prorjeđene odvoze glomaznog otpada pa svako malo imamo mini-Hrelić pokraj kojeg prolazimo iz dana u dan. Ipak, još je veća sramota, i to naša, ako je netko iz kvarta odlučio zapaliti sve nagomilano neodveženo smeće kako bi se konkretnije ukazalo na problem Gradu Zagrebu. Civiliziranim dopisima, kao građani drugog reda u Novom Zagrebu, ne uspijevamo riješiti češće odvoze - ogorčeno je za Jutarnji list rekla jedna stanovnica Kovačevićeve ulice.

image
Tomislav Kristo/Cropix
image
Tomislav Kristo/Cropix
image
Tomislav Kristo/Cropix
image
Tomislav Kristo/Cropix
image
Tomislav Kristo/Cropix
image
Tomislav Kristo/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 11:01