PRAVOMOĆNA PRESUDA

Bivši direktor Čakovečkih mlinova mora u zatvor zbog seksualnog napastovanja zaposlenica

Nakon žalbe VKS je Vargi povećao bezuvjetni dio zatvorske kazne s osam na 12 mjeseci te mu udvostručio rok kušnje

Stjepan Varga

 /čakovečki Mlinovi

Poznati međimurski poduzetnik Stjepan Varga (74), donedavni većinski vlasnik poznate tvrtke Čakovečki mlinovi, 2006. je pokušao silovati jednu zaposlenicu svoje tvrtke, a devet godina poslije, u prosincu 2017., nad drugom je zaposlenicom počinio bludne radnje.

Utvrdili su to hrvatski sudovi koji su nedavno pravomoćno osudili Vargu na djelomično uvjetnu dvogodišnju zatvorsku kaznu, od čega godinu dana mora provesti iza rešetaka, a preostalih godinu dana mu je uvjetovano da u četverogodišnjem razdoblju ne počini novo kazneno djelo. Dosad nije bilo poznato da je Varga na Županijskom sudu u Varaždinu uopće optužen, a kamoli osuđen zbog pokušaja silovanja i bludničenja, ali varaždinsko Županijsko državno odvjetništvo je prošle godine objavilo kako će se žaliti na visinu kazne na koju je varaždinski Županijski sud osudio tada neimenovanoga 73-godišnjeg hrvatskog državljanina. Nedavno je isto Državno odvjetništvo objavilo kako je Visoki kazneni sud (VKS) usvojio njihovu žalbu te povećao 74-godišnjaku kaznu. Premda Državno odvjetništvo nigdje nije navelo identitet osuđenika, nego samo njegovo godište i državljanstvo, neslužbeno se doznaje kako se radi upravo o Vargi koji je lani prodao svoj većinski udjel u Čakovečkim mlinovima čiji je suvlasnik bio dugi niz godina.

Nakon održanog suđenja varaždinski je Županijski sud u proljeće prošle godine Vargu nepravomoćno osudio na djelomičnu uvjetnu zatvorsku kaznu od 20 mjeseci zatvora, s time da mu je bezuvjetni dio kazne zatvora iznosio osam mjeseci, a preostali dio bio mu je uvjetovan dvogodišnjim rokom kušnje. Međutim, nakon žalbe VKS je Vargi povećao bezuvjetni dio zatvorske kazne s osam na 12 mjeseci te mu udvostručio rok kušnje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. lipanj 2024 03:09