KRAĐA U ITALIJI

BESRAMNA KRAĐA U TRSTU Hrvat (65) uhvaćen dok je ljepljivom trakom pecao milodar u crkvi

POTENZA, PZ - MARCH 30: Forensic police return to carry out searches at the Santa Trinita Church (Saint Trinity Church) in the Elisa Claps murder investigation, on March 30, 2010 in Potenza, Italy. The body of 16-year-old Elisa Claps was found hidden in the roof of the church on March 18, 2010 following her disappearance nearly 17 years ago. (Photo by Getty Images/Getty Images)
 Getty Images / 2010 Getty Images

TRST - Inovativni 65-godišnji Hrvat J.K. šokirao je u četvrtak popodne talijansku vjernicu koja ga je uočila u nesvakidašnjoj akciji i pozvala policiju.

Naime, muškarac je odlučio uzeti milodar iz škrabice u crkvi Beata Vergine del Rosario na trgu Piazzetta Vecchia u Trstu. Ali kako je kutija u kojoj se nalazio novac dugačka, uska i sa tankim otvorom, 65-godišnjak se dosjetio da bi milodar mogao upecati.

Sredstvo za rad je već imao pripremljeno. Razvukao je metar i na vrhu ga omotao samoljepljivom trakom te krenuo u akciju izvlačenja novca.

Lijepio se na tu ljepljivu kukicu i papirnati novac i kovanice. Sredovječni recidivist je uspio izvući gotovo stotinjak eura, ali mu je daljnje planove oko bijega i potom trošenja zarađenih crkvenih novaca, omela trščanska policija.

Inače, ovo mu nije prvi takav pokušaj zarade zbog kojeg je kazneno prijavljivan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 15:35